COVID-19: ööpäevaga lisandus 8 positiivset koroonaviiruse testi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1278 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kaheksa testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus neli positiivset testi tulemust Harjumaale (kõik Tallinna), üks Tartumaale (Tartu), ning kolm Ida-Virumaale.

Kahe uue Ida-Virumaa koroonajuhu puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega, ühel juhul on nakkusallikas selgitamisel. Tallinna juhtumite puhul on ühel juhul haigus sisse toodud Venemaalt, kolmel ülejäänud juhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine. Tartu juhtumi puhul on tegemist Tartu Ülikooli Kliinikumi töötajaga, kelle nakatumiskoht on teadmata.

Terviseameti Lõuna regioonis on hetkel aktiivsel jälgimisel 329 inimest, Ida regioonis 86 ja Põhjas 146.

18. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 6 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi patsienti, uusi COVID-19 haigusjuhtumeid ei avatud. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 400 COVID-19 haigusjuhtumit 387 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1990 inimest. Neist 1518 inimese (76,3%) haigusjuhtum on lõpetatud, 472 inimese puhul (23,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 8,3.

Eestis on kokku tehtud enam kui 136 tuhat esmast testi, nendest 2200 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

  • Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski.
  • Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.
  • Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.
  • Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.
  • Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb koheselt visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puudumisel kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.
  • Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mistahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Reisimisega seotud teave

  • Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule, kehtib alates 17. augustist kahenädalane liikumisvabaduse piirang järgmistest Euroopa riikidest Eestisse saabujatele: Luksemburgist, Hispaaniast, Rumeeniast, Andorrast, Maltalt, Monacost, Belgiast, San Marinost, Hollandist, Bulgaariast, Rootsist, Prantsusmaalt, Islandilt, Tšehhist, Šveitsist, Portugalist, Taanist, Poolast, Horvaatiast, Küproselt, Austriast, Kreekast ja Iirimaalt.
  • Eestisse saabudes ei kehti liikumisvabaduse piirang tulevast nädalast reisijatele Ühendkuningriigist, Sloveeniast, Saksamaalt, Liechtensteinist, Itaaliast, Slovakkiast, Leedust, Lätist, Norrast, Ungarist, Soomest ja Vatikanist.
    Teave riikide ja liikumispiirangute kohta neist riikidest saabujatele asub välisministeeriumi lehel.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments