Pank kinnitab: uue laenu võtmist maksepuhkus ei takista

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Maksepuhkuste taotluste esimene laine on möödas ja osad inimesed on hakanud seda ka ennetähtaegselt lõpetama. Uue laenu võtmist maksepuhkus tulevikus aga ei takista, kinnitas Luminori krediiditoodete juhi Heiki Raadik.

„Kriis avaldas kindlasti paljudele inimestele negatiivset mõju ning töökaotuse või sissetuleku vähenemise tõttu tekkis vajadus ka laenude maksepuhkuste järele,“ ütles Raadik.
„Praeguseks on maksepuhkuste taotluste arv siiski märkimisväärselt vähenenud. Näiteks oleme viimase kuuga saanud Eestis ainult 30 kodulaenu maksepuhkuse taotlust. Võrdluseks, et kriisi alguses saime ühe kuu jooksul 850 avaldust,“ lisas ta.

Raadiku sõnul pn märgata positiivseid noote selle osas, et paljud soovivad nüüd juba võetud maksepuhkust ennetähtaegselt lõpetada.
„Tundub, et esimene ehmatus on möödas ja need, kes võtsid maksepuhkuse pigem ennetavalt, hakkavad seda nüüd lõpetama. Teisalt pole keeruline olukord siiski veel täitsa möödas ning maksepuhkust on vajadusel võimalik taotleda veel kuni septembri lõpuni,“ täpsustas ta.

Kõik pangad on praegu kuni 29. septembrini kokku leppinud ühtsetes maksepuhkuste tingimustes ja see tähendab, et laenu põhiosamaksetele on maksepuhkust võimalik taotleda kuni 12 kuuks.
„Selle taotlemine on kliendile lisatasudeta ning samuti jäävad kõik tema senised tingimused samaks, sh laenuintress,“ ütles Raadik.

Ta lisas, et kui oma kohustusi täidetakse korrektselt, ei mõjuta maksepuhkuse võtmine kuidagi kliendi võimalust tulevikus uuesti laenu võtta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments