0

Maakonna parimad tennisemängijad on Ladvad, Vare ja Kuum

Võitjad Simona ja Kaja Ladva.
Võitjad Simona ja Kaja Ladva.

Sel aastal selgitatakse tennise maakonna meistrid uues turniiriformaadis.

Kui eelmistel aastatel kestsid mängud läbi välishooaja kokkuleppemängudena kuni sügiseni, siis sellel aastal otsustati maakonna meistrid välja selgitada kahe nädala jooksul toimuva turniiriga. Selle nädala alguses kahel päeval olid Krahviaia tennisekeskuse väljakud mees- ja naispaarismängijate käsutuses. Et otsus ennast õigustas, tõendasid huvitavad ja põnevad mängud ja suur kaasaelajate hulk. Ka ilmajaamaga tehtud lepe pidas, mänguõhtud olid tennisemänguks pea ideaalsed.

Meeste osas oli mänguliselt võrdseid paare mitmeid. Alagrupimängud pakkusid ka väikese üllatuse kui Urmas Kärdi/Hindrek Rank lülitasid medalikonkurentsist välja favoriidid Innar Mäesalu/Ago Soomre tulemusega 7-5 2-6 10-4 ja jõudsid III koha mängule. Medaleid seekord siiski ei tulnud kuigi oldi sellele väga lähedal. Otsustavas setis tuli tunnistada vendade Ivar ja Indrek Tuule nappi paremust. Seisul 9-6 oli Ivaril ja Indrekul kasutada 4 matšpalli, kaks õnnestus Urmasel/Hindrekul tõrjuda kuid kolmas vormistas vendade pronksmedali tulemusega 6-4 3-6 10-8.

Finaali jõudsid eeldatavad favoriidid Sulev Vare/Toomas Kuum tabeli ühelt  ja Igor Nudelman/Patrik Rainer Kaljula tabeli teiselt poolt.

Finaal kujunes väga põnevaks. Kui esimese seti mängupilt näitas Nudelman/Kaljula üleolekut, mille nad võitsid 6-2 , kõigis mänguelementides, siis teises setis mäng muutus tagavägiseks. Löökidel, mis Nudelman esimeses setis lõi punktiks hakkas ta tegema rohkem vigu, tänu sellele muutus ka Kaljula mäng ebakindlamaks ja seti võitsid 7-5 Vare/Kuum. Kolmandas setis, mis mängiti kiire lõppmänguna 10 punktini said Vare/Kuum hea stardi, minnes juhtima 5-0. Sellest seisust Nudelman/Kaljula enam välja ei rabelenud, meistritiitel Sulev Vare/Toomas Kuumale kogutulemusega 2-6 7-5 10-4. Võib julgelt öelda, et seekord mängu ja elukogemus võidutsesid noorusuljuse üle, võitjate vanus kokku 111 aastat, vastastel alles 41 aastat.

Naiste turniiril jätkus samuti põnevust. Eriti põnev ja pikk oli pronksmedalite saatuse otsustanud mäng. Üle 2 tunni läks selleks, et lõpuks Annika Mändla/Silvia Ots(äsja alles neiuperenimega Ladva) suutsid üle mängida Kristel Kärdi/Aire Mäesalu tulemusega 6-7(5) 6-3 10-5.

Finaali jõudsid samuti eeldatavad favoriidid Kaja ja Simona Ladva ühelt poolt ja Marelle Saar/Katrin Meriloo teiselt poolt. Kui meestel sai lõpuks määravaks kogemus, siis naistel seekord noorus, sai ju Simona alles eelmisel kuul 12 aastaseks. Mäng oli esimeses setis väga tasavägine lõppedes 7-5 Kaja/Simona kasuks. Teine sett tuli veidi lihtsamalt tulemusega 6-3.

Järgmisel nädalal selgitatakse maakonna meistrid mees- ja nais üksikmängus, seenioride mees- ja nais üksikmängus 40+ ning segapaarismängus. Mängude algus alates esmaspäevast igal õhtul 17.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz