Ööpäevaga lisandus kaheksa positiivset koroonatesti tulemust

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 581 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus 8 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kolm positiivset testi tulemust Ida-Virumaale neist kaks Narva linna, neli Harjumaale, neist kaks Tallinnasse ja üks Järvamaale. Kolmel juhul oli tegemist nakatumisega pereringis, kahel juhul on nakatumise päritolu hetkel teadmata. kolmel juhul nakatuti sünnipäevapeol, kus osales haigustunnustega Venemaalt saabunud külaline, ülejäänud peol osalenud lähevad samuti testimisele.

Läänemaal on rahvastikuregistri andmetel viirus tuvastatud 13 inimesel. Kõik nad ei ole haiguse ajal Läänemaal viibinud, vaid on olnud teistes maakondades. Haiguse on läbipõdenud Läänemaal viibides viis inimest. Kõik haigestunud on praeguseks paranenud. Läänemaal on testitud 2148 inimest.

Hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 3 inimest, juhitaval hingamisel on 1 patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglates COVID-19 haigusjuhtum lõpetatud 391 juhul 378 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1 882 inimest. Neist 1 423 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,6%), 459 inimese puhul (24,4%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 110 tuhat esmast testi, nendest 2003 ehk 1,8 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Misse
3 aastat tagasi

Nii see teine laine vaikselt pihta hakkab. Loll lootus, et tuleb alles septembris.

Jüri
3 aastat tagasi

2 nädalat peale Jaani! Vell dann eesti rahvas!!!

Covid
3 aastat tagasi

Kas Haapsalu elab teise laine üle? Majanduses on küsimus.