Ööpäevaga lisandus viis positiivset testi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 031 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse testi, millest viis ehk 0,5 protsenti osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus positiivsed testitulemusi Harju maakonnas (kolm positiivset testi, nendest kõik Tallinnas, kus on kokku 450 positiivset tulemust) ja Saare maakonnas (kaks).

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 72 inimest, neist seitse on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 253 inimest, neist kuus viimase ööpäeva jooksul.

Uusi surmajuhtumeid ei lisandund. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 52 inimese elu.

Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata siit.

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini.

Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest, teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused.

Viibimiskeeld kehtib avalikuks kasutamiseks mõeldud spordi- ja jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades.

Välijõusaalid ja vabaõhumuuseumid avatakse 2. mail, mil hakatakse lubama ka spordiürituste korraldamist õues.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments