Politsei pidi Taebla noortekamba suhtes jõudu rakendama

Politsei võtab koroonaviiruse takistamiseks kehtestatud koosviibimise piirangute jõustamist tõsiselt, nähtub TV3 uudistlõigust. Eile õhtul reageeriti suurte jõududega Läänemaal Taeblas, kus noored olid bussipeatusesse kogunenud.

Noored süüdistavad korrakaitsjaid liigses jõukasutamises. Üks seltskonna liikmeist, noor neid nimega Kelli, kirjeldas juhtunut kui politseipoolset ebatarvilikku jõukasutust – tema sõnutsi aktiveerusid korrakaitsjad sõbra rahuliku eneseväljenduse peale.

Politseiametnike vaatevinkel asjale on väheke erinev: nende silmis oli tegemist üleoleva käitumisega, mis arenes omasoodu peaaegu kähmluseks, mil kinnipeetud noormees kutsus appi oma 23-aastase sõbra, kes tikkus politseinikele kättpidi ligi.

Politsei pidas sündmuskohal kinni 23-aastase ja 18-aastase noormehe ning toimetas nad jaoskonda. Mõlemad mehe olid joobes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eitulemeelde
3 aastat tagasi

üleolev käitumine annab põhjuse kuritegu sooritada v? see sõrmedel tallamine ja lohistamine-väänamine on kuritegu aga mendid arvavad vist, et neile on kõik lubatud. siis need mendid võivad ju kellele tahes kallale minna, väidavad, et näe oli sellise üleoleva ilmega või kõneles sellise üleoleva tooniga… ma arvan, et nendel politseinikel on ülbus silma läinud ja sellepärast nad kõike üleolevana näevadki

Valdo
3 aastat tagasi

Jõud on küll viimane asi, mida kasutama peaks. Muidugi on politseil närvid pingul ja eksimused kerged tulema. Ma ei kiida heaks noorte käitumist aga?
Loodan, et politseis töötavad mõistusega inimesed ja ei hakka valimatult nuiadega vehkima, et seadust täita. Väga soovin, et kumbki osapool ei lase õppetunnil kaduma minna.
Edu soovides ja päikest teile.

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Mis õppetunnist politseile sa pudrutad? Ära rohkem peale võta!

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Mind paneb muretsema see, kui palju on juurde tulnud nn. kõvakäe poliitika pooldajaid. Leian, et füüsiline vägivald ükskõik millisel kujul on alandav. Juba ENSV aeg õpetati meile, et füüsiline vägivald ei ole lahendus.
Pidasin silmas õppetunnina – Politsei ei suutnud olukorda lahendada sõnade ja autoriteediga ja noored ei anna aru olukorra tõsidusest.
Mina leian, et sellistes olukordades tuleb säilitada kaine mõistus, räuskamist ning füüsilist jõudu tuleks kasutada põllupeal maad kaevates.
Antud olukorras ei võitnud kumbki osapool.
Päikest soovides ja minge jalutama!

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Kuule sellise nämmutamise peale pätid ainult irvitavad. Kuskilt minasjutumaailmast olete tulnud või? Politseile tuleb anda rohkem õigusi jõu kasutamiseks! Senine pehmo käitumie on sellise tulemuseni viinudki, et pätt ei karda midagi. Ning see pole üldsegi normaalne olukord.

asja eest
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Mitte keegi poleks neid alandanud, mitte keegi poleks nende noorte kallal vägivalda proovinudki kohaldad, kui seadust oleks järgitud. Lihtne! Napsused noored ülbitsevad ja justkui olekski normaalne, no ei ole.
Ma ei taha teada, kui tavakodanik oleks neid läinud korrale kutsuma, mis oleks siis juhtunud? Keda siis oleks alandatud?

naine
3 aastat tagasi

ka vanemad võiksid lastel silm peal hoida….kui politsei peab sekkuma, et kambad laiali ajada, siis on see kohe kindlasti lastevanemate tegemata töö….kui ema-isa ei suuda selgeks teha , mis on keelatud , kuidas suudab seda siis keegi võõras.

Mina
3 aastat tagasi

Politsei võiks Haapsalus ka nöd suure silla alla vaadata. Ühel päeval samuti ca 10-liikmeline alaealiste kamp lällamas, teisel päeval noored plikad tegemas lõket seal … Peaks kohalikule politseile ju tuttav koht olema, kuhu kiigata.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Ressursi kokkuhoiu mõttes tuleks anda luba vastuhakkajate korrale kutsumiseks kasutada kumminuia.Üks sirakas ja kuni surmani selge,et politsei korraldusi tuleb täita.
Ei mingit paberimäärimist,kohtukulusid jne.

Endlale
3 aastat tagasi

kõik on õige ,kahjuks käivad asjad teisiti. Algul uurime,miks noor nii halvasti käitub.Ehk on mõni hingetrauma või raske lapsepõlv. Siis tuleb appi nõustaja või tugiisik, siis noor luuletab kokku, ei tea mida.Ja mis kõige parem, teda veel usutakse ja kommigi antakse.

Endla
3 aastat tagasi

Taebla pätikamp vaja tööle panna ja enda järgi koristama oma läbu, kes muu loobib looduses kasutatud taarat ja pakendit laiali. Eriti teede ääred ja bussipeatused vajavad jäätmetest puhtaks koristamist ja paras ÜKT-d teha politsei või abipolitsei valve all, küll avalik töö kasvatab kui kodu ei suuda kasvatada.

Mina.
3 aastat tagasi

Laura-Liisa Vikat selle ema kutsuja nimi.

Laura-Liisa Vikat
3 aastat tagasi
Reply to  Mina.

Mina polnud seal kohalgi 😂

Kodanik
3 aastat tagasi

Minu jaoks on politsei need ametnikud,kes tänaval töötavad. Ikka need vaprad eesliini töötajad,kes meie turvalisuse nimel oma elu ja tervisega riskivad. Ja mina Läänemaa elanikuna olen meie politsei üle väga uhke. Tubli töö!

Tolgused bussijaamas said
3 aastat tagasi

Minu meelest tegi politsei väga head tööd, esiteks sai see küla pesl kuulus kapm ôppetunni, teuseks sai môni tühja koljuga kahejalgne tunda oma vajadust ühiskonnale-rooman maas, puhastan asfaldi puhtaks. Nüüd saab ju alati öelda, et kuule kahejalge, näed siin ka asfalt must.., voerjot…