Nädalaga lisandus Läänemaal 28 registreeritud töötut

Töötukassa. Foto Arvo Tarmula
Töötukassa. Foto Arvo Tarmula

Eilse seisuga on Läänemaal 676 registreeritud töötut, mida on 28 võrra rohkem kui nädala eest. 5. aprillil oli Läänemaal 648 töötut.

Nädalaga muutus töötute arvv 4,3%, registreeritud töötuse määr on Läänemaal 7,5%.

Eestis on kokku registreeritud 44 821 töötut ja töötuse määr on 6,9%.

Möödunud nädalal võeti töötuna arvele 2377 inimest. Kui võrrelda seda möödunud aasta sama ajaga, siis on töötuks registreerimine oluliselt suurem, kuid samal ajal on möödunud nädalal lisandunud uute töötute arv ligi 36% väiksem võrreldes aprilli esimese nädalaga, mil võeti arvele üle 3709 töötu.

Eriolukorra kehtestamise algusest on töötuna arvele võetud 11 198 inimest ja registreeritud töötus on kasvanud 22% võrra. Kõige enam on uusi töötuid alates eriolukorra algusest lisandunud kaubanduse ja klienditeeninduse, ehituse ning toitlustuse, majutuse, ürituste korralduse tegevusaladelt.

Kollektiivse koondamise teateid esitasid eelmisel nädalal kuus asutust üle Eesti, nädal varem 22. Nende alusel on plaanis koondada 79 töötajat (nädal varem 540 töötajat). Samuti esitati möödunud nädalal võrreldes üle-eelmise nädalaga vähem koondamishüvitise avaldusi ning vähenes koondamishüvitise määramiste arv.

Töötasu hüvitise avalduse esitas esimesel taotlemise nädalal 4301 asutust, kes taotlesid töötasu hüvitamist kokku 25 624 inimesele. Esimesed väljamaksed tegi töötukassa 8. aprillil.

Hüvitist määrati möödunud nädala jooksul 3907 asutuse 22 876 töötajale. Määratud töötasu hüvitise kogukulu 19 047 086 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments