Vaiknemets: Eesti on ilmselt suutnud plahvatuslikku nakatumist vältida

BNS

Proovi võtmine on teile kindlasti ebameeldiv, aga pole parata, selgitas koroonatesti teinud arst end testima tulnud patsinedile. Foto: Urmas Lauri
Uued koroonajuhtumid tulevad peamiselt laiemast ja täpsemalt sihitud testimisest. Foto: Urmas Lauri

Eestil on ilmselt õnnestunud ära hoida koroonaviirusega nakatumise hüppeline kasv, uued juhtumid tulevad peamiselt laiemast ja täpsemalt sihitud testimisest, ütles terviseameti kriisistaabi juht Ragnar Vaiknemets ERR-ile.

“Oleme suutnud ära hoida kõige mustema stsenaariumi, kus kõver võtab järsu suuna üles. Aga vara on veel rõõmustada, ma ei tähistaks võitu ette, sest graafik on jätkuvalt tõusutrendis, kuigi see on pisut madalam kui kartsime,” rääkis Vaiknemets pühapäeval usutluses “Aktuaalsele Kaamerale”.

Uued nakatumisjuhud tulevad eeskätt laustestimistest hoolekandeasutustes ja eesliinitöötajate testimisest, aga ka üha suurenevast testide arvust, selgitas Vaiknemets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments