Politsei kontrollib telefonitsi karantiinis viibijaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa politseijuhi Andrei Taratuhini sõnul on Haapsalu politseijaoskonna töötajate arv küll vähenenud, kuid ükski vajalik asi tegemata ei jää. Lemmi Kann
Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin. Foto Lemmi Kann

Esimese aprilli seisuga oli koroonaviiruse leviku tõttu Eestis karantiini määratud veidi enam kui 8000 inimest, läänlasi oli nende hulgas 204.

Inimeste kodus püsimist kontrollib politsei ja Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul tehakse seda peamiselt telefoni teel. Päevas teevad siinsed politseinikud 30–40 sellist kontrollkõnet. „Küsime ja selgitame, et tal on kohustus kodus viibida,” ütles Taratuhin.

Taratuhini sõnul politseinikud tänaval inimesi peatama ja dokumente kontrollima ei hakka, küll aga vaadatakse liiklusjärelevalvet tehes või sadamates, ega inimesel ole kodus viibimise kohustust. Nimekirjad neist, kes peavad kaks nädalat kodus püsima, on politseil olemas. Ühtegi trahvi Taratuhini sõnul Läänemaal kodus püsimise reegli rikkumise eest tehtud ei ole.

Patrullid jälgivad tänavatel ka 2 + 2 reeglist kinni pidamist ja kui seda rikutakse, teevad politseinikud märkuse. Taratuhin lisas, et kesklinnas on politseinikud ka jalgsi patrullinud ja käinud kaubanduskeskustes.

Nädalavahetustel kontrollitakse koos keskkonnainspektorite ja päästeametnikega populaarseid puhkekohti, et inimesed sinna lubatust suuremal hulgal ei koguneks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments