Läänemaa omavalitsused on vabanenud operatsioonisüsteemist Windows 7

Läänemaa suuremate omavalitsuste kriitilistes infotaristutes ei kasutata enam operatsioonisüsteemi Windows 7, mille Microsoft jättis alates jaanuaris ettevõeta toeta, vahendas ERR.

„Ametnikel kasutame juba ammu Windows 10 nagu Riigi Infosüstemide Amet on soovitanud. See tegevus (linnavalitsuse arvutite uuendamine – toim.) oli ammu tehtud, aga osad allasutused, kellel ei olnud nii kriitiline see Windows 10, siis nendel on nüüd hiljuti sellega tegeletud aga ma ei näe eriti, et see oleks meil väga palju probleeme valmistanud,” rääkis Haapsalu linnavalitsuse infotehnoloog Aimar Lints.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles, et kuna Lääne-Nigula vallas on peamiselt Windows 10 kasutavad rendiarvutid, siis ei ole Windows 7 toe lõppemine muret teinud. Allasutustes on siiski tänaseni alles mõned vana operatsioonisüsteemiga arvutid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments