Haapsalu põhikooli ehitab 50 ettevõtet

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Pavel käib Haapsalu põhikooli ehitusel tööl Valgevenest. Foto Arvo Tarmula

Reedel oli sarikapidu Haapsalu põhikooli uuel hoonel, mille valmimisse annavad oma panuse 50 ettevõtet ja neljast riigist pärit töömehed.

Valgevenest pärit 37aastase ehitaja Paveli jaoks on Haapsalu põhikool esimene objekt Eestis, kuid mitte esimene töö välisriigis. „Minu meelest on väga huvitav käia teistes riikides ehitamas, mulle meeldib. Uued linnad, inimesed ja kogemused,” rääkis Pavel.

Varem töötas ta ühes Valgevene ehitusfirmas, kuid sealtki käidi lähiriikides ehitamas, peamiselt Leedus. Seal tekkisid Pavelil kohaliku ehitusfirmaga head kontaktid, talle pakuti võimalust ennast hoopis Leedu ettevõtte hingekirja möllida ja järgmisel objektil edasi töötada. Edasi tuli juba üks suur objekt Saksamaal ja nüüd siis Eestis.

Haapsaluga on ta siin töötatud kuude jooksul jõudnud põhjalikult tutvuda. „Ma olen ise väiksest, 10 000 elanikuga linnast pärit ja eks seepärast mulle Haapsalu meeldib ka,” ütles Pavel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
4 aastat tagasi

Haapsalus on 1 ja ainus asi mis meeldib slaavi kõnekeelega ehitajatest orjadele..
See on Super Alko…

taksist Saareväli
4 aastat tagasi
Reply to  Postimees

ja odavad taksod kaaa