15-aastaseks saava HÕFFi avab õuduskomöödia „Tule issi juurde”

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival kuulutas välja tänavuse avafilmi, milleks on üks eelmise aasta tähelepanuväärsemaid õuduskomöödiaid „Tule issi juurde”.

Uus-Meremaa režissööri Ant Timpsoni filmis saab täiskasvanud poeg sõnumi oma isalt, kellest ta juba lapsena võõrdus, ja sõidab talle külla, et suhteid soojendada. Üksik majake varjab aga süngeid saladusi.

Triviaalselt algav, üllatavalt arenev ja ootamatult lõppev süsimust komöödia tuli äsja välja USA ja Kanada kinodes, pälvides hulga häid arvustusi.  „Vastupandamatult tuumakas koomiline põnevik,” kirjutas New York Times.

Ka HÕFFi juht Helmut Jänes nimetab seda üheks viimase aja märkimisväärsemaks õuduskomöödiaks. Programminõustaja Maria Reinupi sõnul on tegu parasjagu sõgeda filmiga, mis paneb naerma, aga võib samahästi ajada ka südame pahaks. „Kui see aga läbi saab, mõtled, et vaataks kohe uuesti,” ütles ta.

Uus-Meremaa, Kanada ja Iirimaa koostöös valminud filmis mängib peaosa eelkõige „Sõrmuste isandast” tuntud staarnäitleja Elijah Wood. Filmi režissöör Ant Timpson on tuntust kogunud produtsendina, kes on tootnud muuhulgas sellised linateosed nagu „Surma aabits”, „Turbo Kid” ja „Rasvane kägistaja”.

Psühholoogilise õudusfilmi parimaid traditsioone toob aga HÕFFile Briti naislavastaja Rose Glassi verdtarretav linateos „Püha Maud”. Selles eelmise aasta lõpus Toronto filmifestivalil esilinastunud töös hakkavad katoliiklasest põetaja Maudiga juhtuma kummalised asjad, kui ta ta üritab päästa oma sureva patsiendi hinge.

„See suurepärane debüütfilm märgib uue võimsa hääle tulekut Briti filmi,” sedastas Londoni filmifestivali žürii, kes andis linateosele kiituskirja. Suurbritannia kinolevisse jõuab „Püha Maud” samal ajal HÕFFiga.

15. sünnipäeva tähistav Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub tänavu 30. aprillist 3. maini. Festivalil linastub üle 35 filmi 15 riigist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments