Noarootsi fotokonkursi parim foto on viikingi motiiviga

I koht „Hoidmas päikest” autor Sandra Tšarnetski
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6
Ülle Schönbergi sõnul on võidutööl olemas kõik Noarootsile omane – meri ja viikingi motiiv. Sandra Tšarnetski

Fotokonkursile „Minu Noarootsi” laekus 17 autorilt 60 tööd, millest žürii valis välja viis parimat.

Parima pildi nimega „Hoidmas päikest” tegi Sandra Tšarnetski. „Võidutöö on viikingilaeva motiiviga ja seal on meri, mis on meile Noarootsis omane, viikingid rõhutavad ajaloolisust,” ütles fotokonkursi korraldaja Ülle Schönberg.

Võidupildi tegi Tšarnetski möödunud aasta ühel suvehommikul Spithami rannas. „Mulle meeldib käia hommikul vara pildistamas,” ütles Tšarnetski.

Alguses ei pööranud autor tähelepanu sellele, et päike võiks olla justkui kaare sees. „Üks hetk vaatasin, et päike on nii kõrgele tõusnud, et sobib sinna,” ütles Tšarnetski.

Tšarnetski ütles, et loodusfotograafia on talle südamelähedane ja pildistamisega on ta tõsisemalt tegelenud viimased kolm aastat.

Teisele kohale tuli Maie Arro foto „Pargis”. „Pargipink sümboliseerib uue lootust ja vana austust,” ütles Schönberg.

Arro rääkis, et pilt on tehtud juuni alguses Pürksi mõisa pargis. „Armastan seal jalutamas käia ja eemalt paistis see pink puude vahelt,” rääkis Arro.

Arro kirjeldas, et puud olid pingile nagu raamiks ja kaugemalt paistis päike, mis tegi tagumised puud heledamaks. Arro sõnul rändab see pink mööda mõisaparki ringi ja just sel päeval oli pink niimoodi puude all.

Sama autori foto „Kullakarva täheke” sai publiku lemmiku tiitli. „Novembrikuus oli päikest vähe, võtsin jalgratta ja sõitsin Österby sadamasse,” kirjeldas Arro. „Meri oli sile, päike jäi nagu täheke ja peegeldus merele,” rääkis Arro.

Fotokonkursil anti välja kolm kolmandat kohta – need said Margit Säre („Jäämüts”), Marget Vatku („Ramsi maastik”) ja Helja Jõgisman („Esimene jää Ramsil”). „Fotod olid ühtemoodi head, ei tahtnud reastust panna,” ütles Schönberg.

60 fotost valisid parimad tööd välja fotograaf Eduard Laur, Noarootsi kooli kunstiõpetaja Alar Uus, Noarootsi osavallavanem Aivo Hirmo ja Noarootsi kultuurimaja juht Ülle Schönberg.

Kõige noorem võistlusel osaleja oli Noarootsi kooliõpilane Lisandra Narrusson, kes saatis konkursile viis tööd. 13 parimast fotost on Noarootsi kultuurimaja saalis näitus. Taoline fotokonkurss oli Noarootsis viimati 2016. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
4 aastat tagasi

Kui kaunis pilt ja tublid pildistajad!
Sõbralik märkus pealkirja ja teksti autorile. Sõnas “konkursi” on omastavas käändes vaid üks s: konkurss, konkursi, konkurssi. Seega ka “konkursile”, mitte “konkurssile”.