Haapsalu põhikooli ehitus käib kuus päeva nädalas

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Haapsalu põhikooli ehitusplatsil käib kibe töö, et keeruline objekt õigeks ajaks valmis saada. Iga tähtaega ületav päev läheb Nordlin Ehitusele maksma üle 3000 euro. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu põhikooli ehitusel mürisevad kraanad ja töötavad mehed praegu kuus päeva nädalas, et hoone õigel ajal valmis saada.

Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu ütles, et uue koolihoone ehitustööd püsivad graafikus, Nordlin Ehituse projektijuht Hindrek Roosma lubas, et maja saab valmis õigeks ajaks.
Järgmine vahetähtaeg ehituses, mil aetakse graafikus ja tehtud töödes näpuga järge, on aprilli alguses. Selleks ajaks peavad hoonel olema kõik uksed-aknad paigas ja katus peal.
„Märtsis tahab ehitaja jõuda nii kaugele, et hoones on kõik ruumid kinnised ja saab alustada sisetöödega. Kõik käib praegu selle eesmärgi nimel,” ütles Mäesalu.
Kuna möödunud suve lõpus, kui ehitus pidi algama, jäädi esiotsa erinevatel põhjustel graafikust veidi maha, on Nordlin Ehituse mehed juba mõnda aega töötanud ka laupäeviti. Mäesalu sõnul on see siiski üsna tavapärane, et suurtel objektidel tuleb alguses ette väiksemat sorti ootamatusi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tublid
4 aastat tagasi

Ainult see maja, mis vanast kompleksist alles jäi, häirib ja rikub vaadet uuele hoonele. Üldse on selles piirkonnas vaateid rikkuvaid monstrume kuidagi liiga palju, arutult tugev ja laiali paistev prožektoritevalgus sealhulgas.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Tublid

Saladuskatte all ütlen, et uus hoone pole veel valmis!

Agu
4 aastat tagasi

Kas ehitusmees käib vahetustega tööl, või ongi kuus päeva nädalas tööl!? Töönädala pikkus on normaalselt 5 päeva nädalas, 40 tundi kokku. Kui keegi rohkem käib tööl, siis pole vist enda eraelu , pere ja tervis üldse olulised.

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Need seal “pika rubla” kollid Bandeerade maalt, ainult kraanajuhid meilt, Euroopast… Neist ja nende peredest on küll kahju…

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

nojah, kraanajuhid käivadki norm tundidega ja vahetustega tööl. Nemad ei tohigi kauem teha seadusega, väsimus muutub ohtlikuks selle ameti juures. Samas kõiki maailma rahasid kokku ikka kätega ei teeni, nii et milleks ületunde teha, sellest aru ei saa. Aga sisse toodud töölised, neil jah suva

Priit
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Au ja kiitus tublidele töömeestele, kes tahavad graafikus püsida, et koolimaja õigeks ajaks valmis saaks!

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  Priit

Naljatilk. Töömehel on küll teised huvid, vaevalt ta selliste asjade pärast muretseb. Selleks on olemas ikka teised inimesed, kes selliste asjade järele vaatavad, kuna nende tulu suurus sõltub lepngu täitmisest.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

Seadused on rumalatele!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Ahsoo, seaduserikkujad on siis teie loogika järgi targad inimesed ja istuvad vangimajas? Rumalad on ainult vabaduses. Päris huvitav loogika teil