Leova nimistu on ikka veel arstita

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Peretohter Ilme Leova (istub) viimane tööpäev on 31. detsembril. 1. jaanuarist jääb ta pensionile. Arvo Tarmula

Peretohter Ilme Leova (istub) viimane tööpäev on 31. detsembril. 1. jaanuarist jääb ta pensionile. Arvo Tarmula

Jaanuarist peavad Haapsalu staažika perearsti Ilme Leova patsiendid hakkama tohtri juures käima Läänemaa haiglas, sest uus omanik kolib vastuvõtu sinna. Uut arsti pole aga endiselt.

Üle 20 aasta on Leovale ja Krista Raagile kuuluv OÜ Peretohter tegutsenud Haapsalus Lihula maanteel. 1. jaanuarist jääb Raag sinna üksi. Leova jääb pensionile. Tema 1700 patsienti võtab üle üle Vormsi perearstile Madis Tiigile kuuluv Terviseagentuur, kes kolib vastuvõtu Läänemaa haigla keldrikorrusele tervisekeskusesse.

„Seal on just ühe perearsti jagu ruume vaba. Sel nädalal läheme neid üle vaatama,” ütles Tiik eile Lääne Elule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
on aeg tegutseda
4 aastat tagasi

Haapsalu on vanurite linn ja inimestel on tõsised haigused, mida ravida pole lihtne. Arst peab kogemustega olema, mitte ajutine töötegija. Seda enam Haapsalu omavalitsus ei tohi pealtvaatajaks jääda, muidu maksumaksjad kolivad minema.

vanaema
4 aastat tagasi

Ega see nii lihtne pole provintsilinna täiesti uut tohtrit leida, noored arstid huvituvad suurlinna tuledest ja juba töötavatel on omad nimistud ja ruumid olemas.Ehk peaks omavalitsus midagi välja pakkuma mujalt tulevale tohtrile( eluaset, tasuta ruume vastuvõtuks v.m.) Selge on see, et arst tuleb leida ,sest 1700 nimistusolevat vajab perearsti.Need ajutiselt siit-sealt käivad arstid ei lahenda haigete vajadusi.

rdfg
4 aastat tagasi
Reply to  vanaema

ega sellek et neid arste läänemaal ei oleks on ikka üle 20 maasta Karilaid, Sukles ja pedeseaduse Neeme neeme ikka suurt vaeva näinud