0

Konkurentsiamet lubab Eesti Postil üle riigi sulgeda 30 postkontorit

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kirjakast Linnamäel. Foto: Urmas Lauri

Konkurentsiamet andis esmaspäeval Eesti Postile uue tegevusloa, millega lubab üle riigi sulgeda veel 30 postkontorit. Postifirma võib maha võtta ka 400 kirjakasti.

Kui praegu peab Eesti Post hoidma avatuna vähemalt 245 postiasutust, siis kuu aja pärast kehtima hakkava tegevusloa järgi peab neid olema vähemalt 215.

Eelmine suur postiasutuste sulgemine oli mullu, kui konkurentsiamet kärpis riigifirma taotlusel kohustuslike postiaustuste arvu 320-lt 245-le.

Praegu on Omnival üle Eesti 267 postkontorit. Postkontorite avamine või sulgemine jääb ettevõtte otsustada, kuid miinimumarvust vähem kontoreid olla ei tohi, teatas konkurentsiameti energeetika- ja postiosakonna juhataja Margus Kasepalu.

Tegevusloas määratud kirjakastide miinimumarv on 1453. Praegu on kirjakastide miinimumarv üle Eesti 1845. Kirjakastide miinimumarvu vähendamisel arvestati kirjakastidesse jäetud kirjade arvu ühes kuus keskmiselt.

Kirjakastide paiknemise tingimusteks on, et igas linnas ja vallas peab olema vähemalt kaks kirjakasti, linnas asuvast või elavast postiteenuse kasutajast ei või kirjakasti keskmine kaugus olla rohkem kui 3 kilomeetrit ning vallas asuvast või elavast postiteenuse kasutajast ei või kirjakast asuda kaugemal kui 5 kilomeetrit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz