Lõpsi ja Lepa süüasja hakkab kohus arutama juunis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps oli täna kohtus. Arvo Tarmula

Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps oli täna kohtus, süüasja hakkab kohus arutama juunis. Arvo Tarmula

Reedel oli Haapsalu kohtumajas eelistung ettevõtja Alo Lõpsi ja linnavolinik Riho Lepa süüasjas, kohus hakkab kriminaalasja sisuliselt arutama juunis.

Märtsis esitas Lääne ringkonnaprokuratuur kohtusse süüdistuse, milles heidab Haapsalu Linnahoolduse juhile Alo Lõpsile ja sama ettevõtte nõukogu liikmele Riho Lepale ette Silberauto eeliskohtlemist riigihankel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juri
4 aastat tagasi

Õhukumm on tühi ülevalt poolt, et bisnis peesse läks.

Kodanik
4 aastat tagasi

Haapsalu LV tõelist taset ja palet näitab see, et linnapea käitub nagu kõik oleks parimas korras.

linnakodanik
4 aastat tagasi

Karilaid, oled sa mees või kelgunöör? Riigikogu endise õiguskomisjoni esimehena, miks sa Haapsalu Linnavolikogus õiglust jalule ei sea? Kuna linnavolinik R. Lepal on selge jalajälg seaduse rikkumise osas, siis teda tuleks igal juhul nii volikogu tööst (selgemast selgem, et kindlasti volikogu eelarve ja rahanduskomisjoni esimehe kohalt minema) vähemalt senini eemal hoida, kuni kohus otsust teinud pole. Mind paneb imestama fakt, et kuidas saab Lepp olla volikogu eelarve ja rahanduskomisjoni esimees, samas olla ka linna eelarvelise ametiasutuse nõukogu liige, kelle otsustest oleneb Linnahoolduse rahaline seis.

Pook
4 aastat tagasi

Kumb ta siis on ettevõtja või Linnahoolduse juht või mõlemad korraga?
Aga üks on neil Sukuga ühine, nad on kiiilakad.

üks
4 aastat tagasi
Reply to  Pook

omadus veel ühine – oskavad kantida kavalalt …….

Jäme Paralepast
4 aastat tagasi

No missiis ikka. Tuleb korra vangis ära käija kui süüdi. Saan anda veekeetja ja kümme pakki priima suitsu kaasa. Kui süüdi pole siis medal ja ausammas sinna tagalahele teiste kõrvale:))

Kodanik
4 aastat tagasi

Põhimõtteliselt andsid 2/3 Haapsalu elanikest oma hääle Suklesele ja Karilaiule.

linnakodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Miks sa pluhvid? Esiteks said tänased Haapsalu linna võimuerakonnad vaid 35% valija toetuse – valijaid oli nimekirjas 11 278 ja need kaks erakonda said 3960 valija toetuse. Teiseks linna volikogusse pääsenud fraktsioonide juhtfiguuridest sai Karilaid kõige kehvema tulemuse (148 häält). Isegi T.Vallimäe EKRE-st sai palju parema tulemuse (185 häält), rääkimata valimisliidu Meie Inimesed ja REF-i esinumbrite M.Mäesalu ja L.Luige tulemustest. Kui vaadata Karilaiu KE erakonna tulemusi, siis sealgi jäi ta P.Vikmanile alla poole kehvema tulemusega. Vikman peaks võtma kohalikul tasandil juhtimise enda peale, mitte laskma Karilaiul, kel niigi väike toetus, siinlaamendada

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Kuidas pluhvin??? Volikogus on Haril ja KE-l kokku 17 kohta 25 kohast, mis on 2/3. See kui keegi ei ole oma õigust valida kasutanud on nende probleem ja tegelikult kaudselt on nad toetanud võimulolijaid. Hari ja KE volinikud teevad mida Sukles ja Karilaid ette ütlevad.

kodanik
4 aastat tagasi

Aga ikkagi, miks Sukles nii kergekäeliselt kulutas maksumaksja raha advokaadibüroole, mis kehtivas õigusruumis on õigustühine. Ei saa aru, miks linnavolikogu midagi ette ei võta? Millise õigusakti alusel oli Suklesel õigus linnakassast seesugune kulu kinni maksta? Andis volikogu selleks loa? Mida see Karilaid, tolleaegse riigikogu õiguskomisjoni esimehena, mõtleb?

RAUD
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Karilaid ei mõtle. Karilaid tegutseb.

kodaniklinna
4 aastat tagasi
Reply to  RAUD

Mida? Kas Karilaiule on valijad andnud tõesti nii suure võimu, et ta võib kõigi peale sõna otseses mõttes sülitada?

RAUD
4 aastat tagasi
Reply to  kodaniklinna

Sülitamine ja pissimine on poliitikutele hingelähedased tegevused. Testosterooni pulbitsedes ikka tekib pingeseisund. Tahaks olla vägevam, kuulsam, litsuda seitse kärbest ühe hoobiga laiaks. Tuleb poliitik sellises seisus Toompealt mürinal Haapsalu peale, ajab jalad harki ja sülitab… Kas hakkab õhk värisema? Kas hakkab maa murenema? Kas jäävad kõik soolasambana seisma ja käske ootama? Järgmine kommenteerija võib ilukirjanduslikku unenägu jätkata.

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

See näitab, et Sukles on asjaga väga lähedalt seotud.