Maanteeamet alustab piirkiiruste tõstmisega

BNS

Tänasest saab sõita 110 km/h. Foto: arhiiv

Maanteeamet alustas tänasest lubatud suurimate piirkiiruste tõstmist eraldatud sõidusuundadega riigiteedel.

Tänavu saab kiirusega 110 km/h sõita 145 kilomeetril ja 21 kilomeetri pikkuses tõstetakse kiirus 100 kilomeetrile tunnis, edastas maanteeamet.

Tänavu tõstetakse lubatud suurimat piirkiirust neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb lubatud suurimaks sõidukiiruseks 90 km/h.

Võrreldes eelmise aastaga lisandub uue kohana Tallinna ringteel valminud Veneküla–Jüri kaheksakilomeetrine lõik.

„Liiklusohutuse kaalutlustel me kõikidel 2+2 teelõikudel veel suurimat lubatud piirkiirust ei tõsta ning nendel lõikudel tuleb sõita 90 km/h,” sõnas ameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa. „Kuna ilm võib aprillikuus olla veel heitlik, siis tuleb kindlasti jälgida ka ilma- ja teeolusid ning lähtuda sõidukiiruse valikul neist. Suurim lubatud kiirus on võimalus, mitte kohustus.”

Piirkiiruse tõstmisel peab maanteeamet arvestama üldist liiklusolukorda, riiklikult seatud eesmärke liiklusohutuse tagamiseks ning sõidukiiruse suurendamise reaalset vajadust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments