Salakütt tappis Kullamaal tiine põdralehma. Lisatud fotod

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Põder. Foto: Arvo Tarmula
Põder. Foto: Arvo Tarmula

Eelmisel reedel teatati keskkonnainspektsioonile võikast leiust – Kullamaa osavallas Silla küla lähedal Silla-Jädivere maantee ääres vedelesid tee ääres lihast puhtaks lõigatud põdra rümba jäänused, selle kõrval kaks sündimata jäänud põdravasika laipa.

Keskkonnainspektsioon edastas Lääne Elule ka foto sündmuspaigast, mis on loo lõpus. Hoiatame, et fotod on väga häirivad.

„Üks Pärnu poole sõitnud inimene nägi lindude parve millegi ümber tiirlemas, läks vaatama ja teavitas leiust meie inspektorit,“ rääkis keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juht Jaanus Müür.

Tema sõnul on see salaküttide kätetöö – põdrajaht on lubatud 15. septembrist kuni 15. detsembrini.

„Praegu on igasugune jaht keelatud, sest põdrad ja teised suurulukid on tiined ja ootavad järglasi. Sellist jõhkrust ei meenunud aga ühelegi meie inspektorile,“ nentis Müür. „On muidugi ennegi põtra valel aja lastud, aga tiinet ja niimoodi 15 meetri kaugusel suure tee äärest, kus on võetud endale ka aega põdral nahk maha tõmmata ja lihast puhtaks lõigata ning ära vedada…“.
Müür nentis, kuna tegemist oli põdralehmaga, kel sarvi pole, ei olnud asi trofees, vaid tapmise eesmärk oli palju maisem – lihtsalt liha.

Põdraema korjuse kõrval lebasid selle protseduuri käigus ilmsiks tulnud sündimata põdravasikate laibad.

Ühtegi jälge, mis aitaks salakütte tuvastada, sündmuskohal polnud. „Põtra oli lastud pähe, kuul liikus edasi kaela, aga leidmiseks oli jäetud vaid looma skelett. Töö oli puhas, jälgi maha ei jäetud,“ ütles Müür.

„Keskkonnainspektsioon palub inimestel teada anda teistest sarnastest juhtumitest ja kahtlastest autodest või liikumistest selles piirkonnas. Igast infost võib kasu olla salaküttide tabamisel,“ ütles Müür.

Infot võib anda keskkonnainfo numbril 1313 või mobiilile 5699 3500.

Täiendatud 28. märtsil: täpsustatud asukoht.

Fotod: keskkonnainspektsioon

 

Tapetud põder Kullamaal 2 Foto: keskkonnainspektsioon
Tapetud põder Kullamaal. Foto: keskkonnainspektsioon

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seesuur, et
5 aastat tagasi

Väga rõve toiming. Lausa jäle. Tõeline lurjus/lurjused on see/need, kes selle kuriteo toime panid. Samas: lugedes kommentaare võib mõista, et küllap niisugune sadist on peidus paljudes meist.

Roheline
5 aastat tagasi

Mis inimeste keskel me küll elame 🙁
Kas see inimene oli näljas,et niimoodi tegi?!

olku
5 aastat tagasi

Nõus mõngeliga, aga muidu tahaks sulle endale kuuli silmade vahele kihutada. See liha olgu sulle nagu aeglase toimega mürk.
Head isu!

mõngel
5 aastat tagasi

Hei värdjas kes sa seda tegid kindlasti loed seda artiklit, ning minu suurim soov looduse karma poolt sulle on, et sul tuleks mõni raske haigus mis sind vaevaliselt ja piinarikkalt vikatimehe poole viib! Parimat soovides!

Pook
5 aastat tagasi

Paistab olevat Jeti töö.

Inimene
5 aastat tagasi

nagu tapetud lapsed vedelevad kraavis. Jälk inimene, kes seda tegi.

realist
5 aastat tagasi
Reply to  Inimene

praegu tapetakse tiineid kopraid seaduslikult. mille poolest on põder parem kui kobras.