0

Soe sügisilm jätkub: kolmapäeval tuleb kuni 10 kraadi sooja

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sügisvärvid. Foto: Urmas Lauri
Sume sügisõhtu. Foto: Urmas Lauri

Ilmateenistuse prognoosi järgi jätkub lähipäevadel nii öösel kui päeval plusskraadidega ilm. Kolmapäeval tuleb kuni kümme kraadi sooja, samas pole pääsu ka vihmasajust.

Öösel on pilves selgimistega ilm. Peamiselt Ida- ja Kagu-Eestis sajab vihma ning paiguti tekib udu. Puhub läänekaare tuul 2-8 m/s. Sooja on 3-8 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vähest vihma. Hommikupoolikul püsib paiguti udu. Puhub valdavalt läänekaare tuul 2-8 m/s. Sooja on 6-10 kraadi.

Kolmapäeva (14. novembri) öösel ulatub Valge mere äärest Eestini väheaktiivne madalrõhulohk. Peamiselt Ida- ja Lõuna-Eestis sajab vihma, kohati tekib udu. Puhub valdavalt läänekaare tuul 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 3..8°C. Päeval kerkib lõuna poolt Baltimaade kohale väike kõrgrõhuhari. Kohati sajab vähest vihma, ennelõunal püsib paiguti udu. Puhub nõrk läänekaare tuul ja õhutemperatuur on 6..10°C.

Neljapäeva (15. novembri) öösel määrab Eesti ilma veel kõrgrõhuhari. Päeval jõuab Skandinaavia põhjatipu lähistele uus madalrõhkkond ja selle kauge lõunaserv laieneb Läänemere äärde. Öösel sajab kohati uduvihma ja on udu. Puhub nõrk muutlik tuul. Õhutemperatuur on 0..+5, rannikul kohati kuni +8°C. Päeval sajab kohati vähest vihma ja ennelõunal püsib udu. Puhub edela- ja lõunatuul 2-8 m/s, pärastlõunal tugevneb rannikualadel puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 4..8°C.

Reedel (16. novembril) liigub Norra merelt Lapimaa kohale järjekordne aktiivne madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda liiguvad osad vihmapilved ka üle Eesti. Puhub edelatuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 3..8, Lõuna-Eestis -1..+2, päeval 5..9, Lõuna-Eestis 2..4°C.

Laupäeval (17. novembril) võtab tsüklon kursi Lapimaalt Venemaale ja Eesti jääb selle edelaserva. Kohati sajab vihma ja lörtsi. Tuul pöördub loodesse ja püsib puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 3..8, Lõuna-Eestis võib langeda 0°C lähedale, päeval 5..8°C.

Pühapäeva (18. novembri) öösel jääme madalrõhkkonna haardesse, päeval tugevneb Skandinaavia ja Soome kohal kõrgrõhkkond. Selle lõunaserv laieneb Eestini. Öösel sajab mitmel pool vihma ja lörtsi ning puhub tugev põhjatuul. Päeval on sadu harvem, tuul pöördub kirdesse ja püsib tugev. Õhutemperatuur langeb aeglaselt.

Esmaspäev (19. november) möödub kõrgrõhkkonna meelevallas. Ilm on olulise sajuta. Tuul nõrgeneb järk-järgult ja pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval 0..+4°C.

Teisipäeval (20. novembril) liigub kõrgrõhkkond aeglaselt lõuna poole. Ilm püsib olulise sajuta. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval -3..+3°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz