Taastusravihaiglal tuleb ehitades merevaade avatuna hoida

Taastusravihaigla tulevane juht Kadri Englas ja praegune juht Priit Eelmäe tahavad sellele muruplatsile ehitada haiglale uut korpust. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnaarhitekt Anu Joost ütles, et Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse (taastusravihaigla) juurdeehitis ei tohi varajata merevaadet Supeluse tänavalt.

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus plaanib ligi 9000ruutmeetrilist juurdeehitist, kuhu on plaanis teha patsientide hotell, ujula ja spordihoone. Praegu on hoonel pinda 6000 m².

Joosti sõnul koostab ta praegu taastusravihaigla juurdeehitise detailplaneeringu lähteülesannet. „See töö alles algab; mis sealt välja tuleb, ei ole võimalik küll kuidagi rääkida,” ütles Joost.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elanik
5 aastat tagasi

No mina pole küll näinud inimeste horde seal Supeluse tänava sõiduteel merevaadet nautimas. Tõsi üks ilus maja seal on mille akendest merevaadet siis enam nautida ei saaks. Aga kas paari inimese vaade on olulisem kui tuhandete tervis?

Jaan
5 aastat tagasi

No ei saa aru, millest nüüd sellised arusaamade muutused? Oli selle koha peal ju eelnevalt mudahoidla, mis arhitektuurselt küll sinna ei sobinud, aga kui nüüd tuleb midagi ilust, siis miks mitte. Sellel tänaval on ju ka teisi hooneid-maju.

mudakivi
5 aastat tagasi

Masendav, kui ametniku erahuvid seatakse ette uusi töökohti loova lahenduse teele. Võrdluseks – kui oli vana polikliiniku kõrvale vaja linnal krunte müüa, siis polnud kellelgi asja seniste elanike kaduvast merevaatest. Taastusravihaiglale soovitan aga jõudu meenutamaks linnavalitsejatele, et neil on täielik sisuline õigus taastada vaateline seis, mis oli seal enne mudahoidla lammutamist.

elanik
5 aastat tagasi

Loomulikult ei tohi vaadet sulgeda. Ja pealegi, kelle vaadet 🙂

juss
5 aastat tagasi
Reply to  elanik

Väga hea!