Riik tahab e-posti vaatamise kohustuslikuks muuta

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ekraanitõmmis portaalist Eesti.ee
Ekraanitõmmis portaalist Eesti.ee

See, et kaitseväekohustuslaseni ei jõua iga neljas kutse, on andmas tõuget seadusemuudatuseks, mis kohustab e-posti teatava regulaarsusega vaatama, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Praeguse olukorra kirjelduses tõi ministeerium näitena välja, et valitsemisalas tegutsev kaitseressursside amet saadab iga-aastaselt kaitseväekohustuslastele ligi 25 000 kättetoimetamist vajavat kutset ja teatist arstliku komisjoni ja ajateenistusse ilmumiseks. 2016. aastal ei jõudnud adressaadini neist kutsetest 24 protsenti ja 2017. aastal 22 protsenti.

Kaitseministeerium tegi valitsusele ettepaneku, et teabevärav eesti.ee saavutaks riikliku postkasti funktsionaalsuse.
Dokumentide kättetoimetamiseks eesti.ee teabeväravas tuleks kaitseministeeriumi hinnangul muuta haldusmenetluse seadust selliselt, et isikukood@eesti.ee aadressile saadetud dokument loetakse kättetoimetatuks, kui saatmise hetkest on möödunud teatud tähtaeg.

Ettepaneku põhjal hakkaks riigiga suhtlemine toimuma vaid isikukood@eesti.ee postiaadressi kaudu ning inimestel lasub edaspidi kohustus seda e-posti aadressi teatava regulaarsusega külastada.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
metsavennad
5 aastat tagasi

Võtke nüüd hoogu maha ning ärge hirmutage vanureid. Lugege, kes tegi sellise ettepaneku-kaitseministeerium. Miks? aga sellepärast, et valitsemisalas tegutsev kaitseressursside amet saadab iga-aastaselt kaitseväekohustuslastele ligi 25 000 kättetoimetamist vajavat kutset ja teatist arstliku komisjoni ja ajateenistusse ilmumiseks. 2016. aastal ei jõudnud adressaadini neist kutsetest 24 protsenti ja 2017. aastal 22 protsenti.

pahur siis kommides
5 aastat tagasi
Reply to  metsavennad

Vanur tunneb nüüd, et ta polegi kutset saanud!

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  metsavennad

Kas artiklis oli kirjas, et meilide lugemise kohustus laieneb ainult kaitseväekohuslastele?

õige
5 aastat tagasi

kord peab olema.

Pets
5 aastat tagasi

Sissekirjutus kohustuslikuks, e-post kohustuslikuks mis järgmiseks?

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

Kui inimesed on rumalad ja ülbed, siis teisiti ei saagi! Tuleta meelde, miks kehtestati sohvrile mobla käeshoidmise keeld sõidu ajal.

Oskar
5 aastat tagasi

Siis tehku kohustuslikuks, et neti ühendus oleks igal pool Eestis olemas, mitte nagu praegu.

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  Oskar

Kus Eestis pole neti ühendust olemas? Mobiilne internet levib igal pool. Odav 15 GB pakett maksab 4.85 kuus (ehk leidub veel soodsamaid). Raamatukogus või tasuta WiFi alas saad oma emailid ka sentigi maksmata üle vaadata.

60 aastane
5 aastat tagasi
Reply to  töötu

Kõigepealt õpetagu riik vanainimesed välja ja andku arvutid, et käia Internetis. Sis aga hakaku seadusi looma.

soovide maa
5 aastat tagasi
Reply to  60 aastane

Ega väga kuri ei maksaks olla. Neid eakate arvutikursusi ikka on, ka avalikke arvuteid. Tõepoolest raamatukogud on avatud.

2. kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  soovide maa

Ega pensionäril polegi midagi targamat teha, kui iga päev matkata 10 kilomeetrit lähimasse raamatukogusse vaatama, et äkki on riik talle kirja saatnud.

ma loen
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Iga päev ei loe mõni noor ka, ei peagi lugema. Kes tahab, saab hakkama. Kes viriseda tahab, peab seda ka saama.

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  60 aastane

Nojah, onlain väljaandes kommenteerimiseks oskusi ja vahendeid jätkub, kuid emailide lugemiseks vaja riigi abi?

E.
5 aastat tagasi
Reply to  töötu

Vihjad, et ka onlines kommenteerimine võiks olla kohustuslik? Siis mõttepolitseinikel ju lihtsam teisitimõtlejaid tuvastada? Eks seda teed sisuliselt minnaksegi. Ei imesta, kui nt ‘vihakõne’ vältimise vm ettekäändel seotakse kunagi ka sotsiaalmeedias sõnavõtmine riikliku e-posti aadressiga. Niigi oleme jõudnud olukorda, kus Zuckerbergi lõustakaustikus olemine on aktiivsele eraisikule, firmale või riigiasutusele muutunud (muudetud?) lausa paratamatuseks.