Galerii: Lihulas oli skandaalse monumendi mälestuskoosolek

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Lihula kalmistul peeti täna Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) korraldatud 14 aasta eest sealt eemaldatud skandaalse Lihula monumendi mälestuspäeva.

Mõni minut enne kella kuut õhtul sai Lihula kalmistul paika EKRE tellitud vabadusvõitlejate mälestussamba koopia.

Kalmistul ootab kõnekoosoleku algust üle 300 inimese. Meeleolu on rahulik. Kohal on EKRE juhtliikmed Mart Helme, Jaak Madisson, Enn Põlluaas. Samuti endine Lihula vallavanem Tiit Madisson, kes samba omal ajal paika lasi panna.

Juhan Partsi valitsus lasi samba politsei abiga maha võtta 2. septembril 2004. Praegu asub mälestussammas Lagedil vabadusvõitluse muuseumis.

Vaata ka Aktuaalse kaamera uudist Lihula mälestuspäevast.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maamees
5 aastat tagasi

Nujahh , kolm eite siin säutsumas !! Tehapole muud või

Anni
5 aastat tagasi

EKRE valimismiiting surnuaias haudade vahel!!!

Ellen
5 aastat tagasi

Suur osa rahvast ju parajad tuulelipud. Igal partei üritusel lehvitamas lippe. See on parasjagu naljakas kuigi nad ise sellest aru ei saa.

Mia
5 aastat tagasi
Reply to  Ellen

Vaatasin samuti, et Läänemaa endised suured keskparteilased ja sotsid on koosolekul esireas. Mõne kõneleja jutt oli nii vastuoluline. Imelik, et nad ise sellest aru ei saa. Või äkki saavad?

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Mia

Aga palun seleta meile rumalatele!