Haapsalu Linnahoolduse juht pääses vabadusse, prokurör ei pea tema vahistamist vajalikuks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Alo Lõps. Foto: Lemmi Kann
Alo Lõps. Foto: Lemmi Kann

Esmaspäeva hommikul keskkriminaalpolitsei poolt kinni peetud Haapsalu Linnahoolduse juht Alo Lõps pääses vabadusse.

„Alo Lõps vabastati eile kella poole viie paiku õhtul, kui esmased temaga seotud menetlustoimingud olid tehtud. Tema vahistamine ei ole prokuratuuri hinnangul vajalik,“ ütle Lääne Elule prokurör Helga Aadamsoo.

Lääne prokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinholdi sõnul kahtlustatakse Lõpsi riigihangete teostamise nõuete rikkumises. Hange oli seotud ühe veoki ostuga Haapsalu Linnahooldusele.

Samas asjas esitati kahtlustus ka Haapsalu Linnahoolduse nõukogu liikmele Riho Lepale.

Lääne Elu andmeil otsustas ettevõtte nõukogu, mida juhib Haapsalu linnavolikogu liige Siim Saareväli, selle aasta aprillis, et tuleb osta kuni 100 000 eurot maksev tõstukauto.

Tõstukauto hanke võitis Silberauto 92 000 euroga. Teise pakkumuse suurus oli 107 000 eurot.

Lääne Elu andmeil vahendas Lepp teistele nõukogu liikmeile ja Haapsalu Linnahoolduse juhatajale Silberauto analoogse pakkumise. Seda peab keskkriminaalpolitsei toimingupiirangu rikkumiseks ja hanke tulemuse mõjutamiseks.

Tõstukauto hankekomisjoni juhtis Lõps, kel oli ka otsustav sõna lõpliku valiku tegemisel.

Lääne ringkonnaprokuröri Helga Aadamsoo sõnul uuritakse kriminaalasja raames ka teisi küsimusi, kuid neist pole võimalik veel lähemalt rääkida. “Keskne teema on praegu võimalik nõuete rikkumine veokihanke ettevalmistamisel,” ütles ta.

“Hoolimata sellest, kui suur või väike on hanketingimuste rikkumisega tekitatud kahju, peab avalike vahendite kasutamine alati olema ja näima aus ja läbipaistev,“ sõnas Aadamsoo.

Reinhold ütles, et süüdimõistmisel võib sellise rikkumise eest karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Lõps sai Haapsalu Linnahoolduse juhiks 2015.

Keskkriminaalpolitsei kuulas eile Haapsalus tunnistajatena üle ka Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani ja linnavolikogu liikme Siim Saarevälja, kes kuulub ka Haapsalu Linnahoolduse nõukokku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peedu
5 aastat tagasi

Sai ka vangis ära käia:))) Kohe tehtud mees. Ei tea kuis koiku jagamisega oli…)))

Einar
5 aastat tagasi

Kes küll puuri ukse lahti tegi!

Pook
5 aastat tagasi

Mina kui Suku ja Lõpsi sõber ütlen teile otse.
Käed eemale!

Kohalik
5 aastat tagasi

Just nimelt,näima!!