Ilmateenistus andis Läänemaale õhtuks teise taseme äikesehoiatuse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Oražidel aladel on tänaseks teise taseme hoiatus. Kaart ilmateenistus

Ilmateenistus andis Läänemaale, Valgamaale ja Ida-Virumaale tänaseks teise taseme hoiatuse, mis tähendab et ilm on ohtlik. Ülejäänud Eestis on ohutase astme võrra väiksem.

Kuumust lubatakse 30-33 kraadi ja Läänemaa metsades on väga suur tuleoht. Õhtul on äike, hoiatab ilmateenistus.

Teise taseme hoiatus tähendab, et ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Tuleb olla väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Teadlik peab olema riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgida tuleb kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi.

Enne äikest tuleb eemalda kodumasinad vooluvõrgust ning antennikaabel televiisorist, hoida eemale veekogudest.

Äikese ajal ei tohiks avada veekraani, sest vesi on hea elektrijuht.

Pliidi ega ahju alla ei tohi teha tuld, sest laetud osakesed suitsus toimivad piksevardana. Üksikute puude, metallmastide ega -aedade lähedale ei tohi varjuda, sest välgutabamuse võimalus on seal suurem.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
...
5 aastat tagasi

Teise taseme hoiatus ei ole äikese tõttu. See on metsades tuleohu tõttu. Ilmateenistuse kodulehel on seda ka näha ikoonide järgi. Äikese hoiatuse ikoon on kollane ehk esimese astme oma ja tuleohu märk on oranž.