0

Galerii: mustlastantsija Lehti Kostabi sai omanimelise pingi

Mustlastantsijad üllatasid oma õpetajat Lehti Kostabit pingiga. Foto: Arvo Tarmula
Mustlastantsijad üllatasid oma õpetajat Lehti Kostabit pingiga. Foto: Arvo Tarmula

Mustlastantsijad kinkisid oma tantsuõpetajale Lehti Kostabile pingi Väikese viigi ääres.

Just Väikese viigi ääres, sest igal suvel toimub Haapsalus mustlastantsulaager, mille käigus käiakse koos Väikeses viigis ujumas ning just selle koha peal istub tantsuõpetaja maha. „Haapsalu on meie jaoks tantsupealinn ja et Lehtist jääks siia märk maha,“ ütles Kostabi õpilane Margita Tuulik.

Kostabile endale tuli üllatusena, et tema õpilased talle pingi kinkisid. See oli nii suur üllatus tema jaoks, et pisargi tuli silmanurka. „Oleks suuremat nuttu väärt. Ma mõtlen, kas see on nali või?“ ütles Kostabi. „Nüüd on ainyult Hollywoodist mu jalatäht veel puudu.“

Sellegi lubasid tantsuõpilased ärakorraldada. Kostabi meelest oleks pidanud pink olema kõigile tantsijatele, mitte ainult temale. Õpilaste meelest on aga just tema see tantsuhing, kelle ümbere kõik koonduvad.

Kostabi on Haapsalus tantsulaagreid korraldanud 17 aastat, Tallinnas annab tunde regulaarselt.

Tuuliku sõnul õpetab Kostabi neile iga-aastasel tantsulaagris selgeks mõne oma uue tantsu. See on õpilase Tiiu Lumbergi sõnul küll tema loodud koreograafia, kuid on etniline mustlastants. Tuuliku sõnul olid ka mustlased ise üllatunud, et keegi väljapoolt mustlasringkonda oskab õpetada mustlastantsu nii nagu need oma olemuselt on, mitte ainult seeliku selga ja lille kuklasse panemine.

Mustlastants on Tuuliku ja Lumbergi sõnul loo jutustamine, kas õnnetu armastuse, rändamise või lihtsalt jõe äärde minemisest. Samuti ei oota Kostabi tantsijad vaikselt nurgas oma esinemiskorda, vaid ollakse kogu esinemise aja kõige osa. „See on see eripära, mida Lehti annab,“ ütles Tuulik.

Kostabi on olnud aastatel 1983-1991 olnud mustlasansambli Romale solist.

Arvo Tarmula fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz