Elisabethi muffinikohvik avas üheks päevaks uksed

9aastane Elisabeth avas vanaema juures muffinikohviku. Arvo Tarmula

Täna avas Haapsalus Kalda tänaval Walges majas üheks päevaks uksed Elisabethi muffinikohvik.

Elisabeth on maja omaniku Tiina Kalda lapselaps, kes avas kohviku vanaemale külla tulemise puhul.

Üheksa-aastane Elisabeth tegi muffinid valmis ise, ema vaid pisut aitas, ja ka nende müümisega tegeles tüdruk ise. „Tegime taigna valmis, panime selle vormi sisse, kui üks plaaditäis oli valmis, võtsime välja, panime peale kreemi ja marjad,“ kirjeldas Elisabeth küpsetamisprotsessi.

Küpsetamine ei olnud tema jaoks raske, ka Tartus Mart Reiniku koolis, kus Elisabeth õpib, küpsetab nende klass kord kuus. Nad on teinud näiteks pannkooke ja vahvleid.

Muffinid, mida Elisabeth müüs, olid vahukommi-, karamelli-, šokolaadi-, marja- ja šokolaadi-marjamaitselised. Talle endale meeldib neist kõige rohkem karamellimaitseline muffin. Kokku valmistas ta 80 muffinit, millest kolme tunni jooksul oli maha müünud üle 50. Üks muffin maksis üks euro.

Ajal, kui Lääne Elu kohvikut külastas, käis paar muffiniostjat. Neile seletas Elisabeth, millised muffinid tal müügil on. Samuti uuris ta, kas soovitakse see osta kaasa või kohapeal süüa. Kui kohapeal, siis pani ta muffini taldikule.

Elisabethi muffinikohvik oli avatud ka kaks aastat tagasi, järgmisel suvel lubas tüdruk selle taas avada.

Arvo Tarmula fotod

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kirk
4 aastat tagasi

täitsa tubli! Ettevõtlik peab olema, ise teed, ise teenid. mitte ei pea kuskil orjama kedagi teist.