Ilmateenistus: homme tuleb sooja kuni 24 kraadi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Laupäeval tuleb sooja kuni 24 kraadi ning kohati võib olla äikest, prognoosib ilmateenistus.

Laupäeval (7. juulil) jääme Venemaa lääneosas pöörleva madalrõhuala lääneserva. Öösel sajab kohati hoovihma, kuid päeval areneb mandril laialdaselt rünksajupilvi. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest. Puhub mõõdukas loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 11..15, päeval 20..24°C, rannikul kohati 17°C.

Pühapäeval (8. juulil) madalrõhuala mõju veidi nõrgeneb, kuid ikka sajab öösel kohati ja päeval mitmel pool hoovihma, on äikest. Paksemad on vihmapilved Tallinn Pärnu joonest ida pool. Puhub mõõdukas loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 17..22°C.

Esmaspäeval (9. juulil), teisipäeval (10. juulil) ja kolmapäeval (11. juulil) olme väheaktiivses madalrõhuvööndis. Öösel sajab kohati, päeval areneb laialdaselt rünksajupilvi ja sajab hoovihma. Põhjakaare tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 17..22°C, seal kus pilvi hõredamalt tõuseb paari kraadi võrra kõrgemale.

Neljapäevaks (12. juulil) on lõuna poolt lähenemas uue madalrõhuala, mis toob lisaniiskust, vihma ja äikest. Põhja ja kirdetuul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 12..16, päeval 20.. 25°C.

Reedel (13. juulil) on võimalus, et lõuna poolt tulev madalrõhkkond saabub Eesti kohale, siis on ilm vihmane ja äikeseline, kui aga suundub kirdesse Venemaale, tuleb suuremas osas Eestis ilm olulise sajuta. Õhutemperatuur on öösel 12..16, päeval 20.. 25°C, juhul kui pilvine ja vihmane siis päeval paari kraadi võrra madalam.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments