Haeskas taastati EW aegne emadepäeva tähistamine

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Emadepäev Haeskas Tänava talus 2018. Foto: Urmas Lauri

Haeskas tähistati laupäeval emadepäeva nii, nagu see oli sealkandis kombeks ka enne sõda.

Endisaegse kombe tõi päevavalgele fotograaf Eduard Laur, kelle reproduktsioonid 1939. ja 1940. aastal Haeska koolis tehtud emadepäeva ühispiltidest panid mõtte liikuma ka praegustel külaelu eestvedajail.

Enne sõda oli Haeska suur küla – üle saja suitsu, meenutasid vanemad külaelanikud. Praegu on rahvast sealkandis palju vähem, kuid talude taastamine ja nende suvekodudeks ehitamine käib pidevalt. Ühes taastatud talumajas – Värava talus – emadepäevakontsert toimuski.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments