0

Haeskas taastati EW aegne emadepäeva tähistamine

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Emadepäev Haeskas Tänava talus 2018. Foto: Urmas Lauri

Haeskas tähistati laupäeval emadepäeva nii, nagu see oli sealkandis kombeks ka enne sõda.

Endisaegse kombe tõi päevavalgele fotograaf Eduard Laur, kelle reproduktsioonid 1939. ja 1940. aastal Haeska koolis tehtud emadepäeva ühispiltidest panid mõtte liikuma ka praegustel külaelu eestvedajail.

Enne sõda oli Haeska suur küla – üle saja suitsu, meenutasid vanemad külaelanikud. Praegu on rahvast sealkandis palju vähem, kuid talude taastamine ja nende suvekodudeks ehitamine käib pidevalt. Ühes taastatud talumajas – Värava talus – emadepäevakontsert toimuski.

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz