Luik nõuab Sukleselt Koppe vallandamise põhjusi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lauri Luik. Foto: Arvo Tarmula

Lauri Luik. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu opositsiooniliider Lauri Luik (Reformierakond) saatis Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele arupärimise, miks lasi nõukogu lahti Haapsalu Linnamajanduse ASi juhataja Urmas Koppe.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
refisiider
6 aastat tagasi

eestlastel on vanasõna, et üks loll oskab rohkem küsida kui sada tarka vastata

küsida võib ikka
6 aastat tagasi
Reply to  refisiider

Siis antud juhul need mõned targad võiksidki vastata, et oleme rumalad ja ei oska vastata. Pole vaja keerutada. Ei usu ikka.

Vasja Vase tänavalt
6 aastat tagasi

Linnapea vastus saab olema järgmine : ” AS-i juhib nõukogu ja linnavalitsus ei sekku asutuse juhtimisse. Linnavalitsuse esindaja nõukogus oli hr.Koppe vallandamise vastu. Kõik küsimused nõukogu liikmetele.” Vaat nii tehakse võõraste kätega must töö ära. Aga linnapea ikkagi üleni valges.

Vaska
6 aastat tagasi

JAH, TA ON MEIL NII AUS MEES 🙂

Pook
6 aastat tagasi

Pastori amet sobib töllile igatahes rohkem, kui linnavaraameti juhataja või nn uimase asetäitja koht. Eks juhatuse liikmed lõpuks taipasid ka ära, kuhu need rahad liikusid ja liikusid nad teadagi kuhu, uimase ja pastori taskusse.
Haapsalu linn on korruptantide linn niikaua kuni kõik tööotsad ja rahad liiguvad pättide ja kriminaalide taskutesse. Iga normaalne kohalik elanik teab seda, sülitab näkku ja põlgab neid korruptante.

arvaja
6 aastat tagasi

Valdur Erit on väga sõbralik ja abivalmis,kui on mingi probleem,tuleb alati appi ja leiab lahenduse,olen küll tema tööga väga rahul,mida ei saa mõne halduri kohta öelda,käitub üsna ükskõikselt,ta ei ole aru saanud,et temale maksame palka meie.

arvajale
6 aastat tagasi
Reply to  arvaja

Kas ise kirjutavad endale kiitvaid kommentaare?

taskuklassika
6 aastat tagasi

“Ees kiida, taga kummarda, et su käsi ikka hästi käiks ja sa kaua oma kohal püsiks” – … taskuklassika Ervin Abeli kehastuses öelduna filmist viini postmark.
Õpi, Kübe.

kaikad ja kodarad
6 aastat tagasi

Kui Alp teeb nüüd kahe mehe tööd, siis tööd peaks ju jaguma. Teine vennike sealt juhatusest ka mingeid etteheiteid Koppele töö osas ei esitanud. Järelikult, Lauri arupärimine, et miks nad mehe lahti lasksid on igati õigustatud. Kunagi ei lasta lahti mittemillegi eest-ju ta ikka kaikaid kodaratesse pildus.

targutajatele
6 aastat tagasi

Eks need Suklese kelgukoerad ole siin õiged mehed targutama ja teadma, mis numbreid keegi kuskilt saab. Ise käivad linnavalitsusest ainult toetuseid nurumas ja tööd ei tee keegi neist. Kui keegi teeb ametlikku tööd ja teenib ise juurde ja kui aastaaruandeid need targutajad ei oska lugeda, siis kurb küll, ilmselt nad polegi koolis käinud. Ja kurb kui nüüd Hr Alp peab tegema kahe mehe tööd ja saab ainult ühe inimese palga. Karilaid siin paugutab uksi ja kadus, aga tagajärgede eest ei vastuta. Ussipesa, mis muud. Kahju neist inimestest , kes Suklest ja tema tiimi toetavad.

kah targutaja
6 aastat tagasi
Reply to  targutajatele

Egas niisama lahti lastud. Küllap varsti saab näha milleks see vajalik oli. Aga peagi asi ununeb ja siis võib üllatusega avalikkuse ette tulla. Nii on kogu aeg asi käinud ja pole alust arvata, et seekord teistpidi on. Volikogus aga antakse Lauri pihta täiega tuld, selles võib kindel olla.

Pook
6 aastat tagasi

Miks miks. Koppe tõstab vaikselt oma palka algselt kokkulepitust 2x suuremaks, mis on ka palju suurem suku palgast.
Suku tahab ka süüa saada.

Kratt
6 aastat tagasi
Reply to  Pook

Pook, ära aja lolli juttu. Ei saanud Koppe ise oma palka tõsta, selle taga oli ikka ettevõtte nõukogu. Niikaua, kui Koppe käis Suklesega ühte jalga, oli kõik OK, kui aga teed läksid lahku, siis Suku näitas oma võimu. Ja Sukult loll jutt, et sellel äriettevõttel ei ole juhti vaja. Vennike ei tunne ilmselt äriseadustikku.

kratile
6 aastat tagasi
Reply to  Kratt

Linnamajanduses on kõik palgad Haapsalu kohta ulmelised . Haldurid oleks nagu mingid insenerid või raketiteadlased. Tegelikku tööd ega vastutust pole ollagi. Kes mõtles sellised palganumbrid välja? Vaevalt Koppe sai oma palka määrata.

Jüri
6 aastat tagasi

Õieti tehtud,mis seal veel pärida.

Mari
6 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Sest igal asjal peab olema põhjus. Ilus oleks kirja panna tegelik põhjus 🙂

roosärg
6 aastat tagasi
Reply to  Mari

Tundub, et Haapsalus midagi mädaneb, sest hais on jõudnud juba kaugemale- kust hakkab kala mädanema?

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Mari

Need,kes ametisse sokutasid,need ka kinga antsid. Kümned inimesed saavad päevas kinga,mis siin erilist halada.

to Juri
6 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Enamus Linnamajanduse töötajatest peaks läbima kultuurse teenindamise kursuse. Mõned on väga ülbed ja nipsakad. Ametnikud andke ikka endile aru, et
teie palk tuleb ju elanikelt. Teie töö küll selliseid palganumbreid ei vääri. Ja kas nüüd juhib Linnamajandust Karilaid, Alpist ju küll juhtijat pole. Tema vajab ise juhtimist

Kratt
6 aastat tagasi
Reply to  to Juri

Kes on ülbe? Seal pole kedagi, kes oleks võimeline mingeid otsuseid tegema. Alp? No andke vabandust – tühi koht. Valdur Erit? Juhhaidii, oskaks oma haldusalal midagi ka hoomata?

kratile
6 aastat tagasi
Reply to  Kratt

Ka otsuse mittetegemine on otsus. Vahel tuleb lihtsalt kiire aeg mööda lasta. Ning minu meelest on seal linnamajanduses päris OK tegelased. Pole midagi hullemat kui teeseldud viisakus. Aga seda ju inimesed ootavad.

kratile
6 aastat tagasi
Reply to  Kratt

Kui sa Linnamajanduse inimestest nii palju tead (võimetud, lollid jm), siis nüüd annab ju asja parandada, kuna loodi korteriühistud. Võta ühistus hoovad enda kätte ja halda. Mina näiteks ei oska midagi öelda, sest meil omal ühistu.

Kratt
6 aastat tagasi
Reply to  kratile

Ole mureta. Oleme linnamajandusest ammu lahku löönud ja kõik toimib oluliselt odavamalt ja paremini.

kratile
6 aastat tagasi
Reply to  kratile

Kõik majad, kus on tegusaid eestvedajaid on ammu enne ühistud teinud ja Linnamajanduse alt ära läinud. kus aga eestvedajaid pole on sunnitud leppima Linnamajanduse hindade ja teenindusega.

Lahe
6 aastat tagasi
Reply to  to Juri

Minu meelest võiks Suku oma ninaette vaadata ja linnavalitsusest mõned muidusööjad või täpsemalt tasuta sööjad lahti lasta. Kahjuks seal majas neid käitumishäiretega ametnike ei puutu keegi, teevad kõik seda, mida heaks arvavad ja kuidas arvavad. Aga eks alluvad olegi juhi enda nägu.