Nõva osavallakogu vaidlustas Peeter Kallase liikmeks saamise

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peeter Kallas. Foto arhiiv

Nii Nõva osavallakogu esimees Kaidi Silver-Schöbe kui ka osavallakogust välja arvatud Inge Teslikova on vaidlustanud Peeter Kallase liikmeks saamise.

Lääne-Nigula valimiskomisjoni esimees Kersti Lipu ütles Lääne Elule, et ta ei oska praegu öelda, kas Peeter Kallas jääb osavallakogu liikmeks või mitte. „Komisjon arutab teemat ja teeb otsuse esmaspäeval,” ütles Lipu eile.

Valimiskomisjoni esimehe sõnul peab valla valimiskomisjon ise selle vaide lahendama. „Vaide lahendamiseks kõrgemat organit pole. Osavaldade puhul on otsustamise õigus kohalikul omavalitsusel,” selgitas Lipu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aivar Liivilt
6 aastat tagasi

Mis norite Peetri kallal ja oleneb kelle mätta otsast vaadata ja millised huvid? Vaadake, milline osatähtsus suure valla probleemidest on Nõval? Uues vallas on mitu korda suuremaid alevikke ja külasid, kellel on samuti omad probleemid, mille lahendamiseks tuleb kompromisse teha, et uues vallas kõiki võrdselt kohelda. Nõvakad peaksid oma probleemidega ise toime tulema, milleks siis osavalla kogu ja valitsus ametisse määratud. Nõva osavalla valitsus peab kohapeal ise valitsema ja omad probleemid lahendama. Nõva küla asustusüksusena Lääne-Nigula vallas alles 13 kohal oma 113 elanikuga. Osavalla pädevusse jäävad kohalikud sisuküsimused seaduste ja vallavolikogu ja vallavalitsuse õigusaktidega sätestatud volitusnormide piirides järgmistes valdkondades (osavalla… Loe rohkem »

hehh
6 aastat tagasi
Reply to  Aivar Liivilt

Oot, mis see jutt nüüd siia puutub? kohalikud ei nori enam ammu Kallase kallal, nad lihtsalt ei taha enam teda kuskil näha. Küll osavald teab oma õigusi ja kohustusi ka, aga Kallas sinna pilti enam ei sobi ega mahugi

Siim
6 aastat tagasi

Nägin unes, et Kallas on uus Nõva Kooli direktor

oh häda
6 aastat tagasi

Küll ei sobi nii ja küll ei sobi naa. Karta on, et ega nõvakad vist enam ise ka ei tea, mida või keda nad tahavad.

Kohustuslik nimi
6 aastat tagasi
Reply to  oh häda

Sina Mikk või?

Oh jah
6 aastat tagasi

Jälle naistel seal suures vallas käed – pead tööd täis, kuidas seadust esmaspäevaks selliselt sätitada, et Lõhmuse nimekirja Kallas kenasti igal pool esindatud oleks. Kord loobub, siis jälle tahab hirmsasti asju ajada. Kuidas julgeb Nõva rahvale nii palju kahjulikke otsuseid teinud mees ikka ja jälle ennast suurele pildile upitada???

hehh
6 aastat tagasi
Reply to  Oh jah

ei tea jah, ju ta kellelegi jälle kasulik oli … teod, mida too tüüp Nõva “heaks ja arenguks” teinud on, peaksid ammu kohtus olema ja mees ise kinnimajas. Ta rumal astus rehvormist ka välja, nii pole enam suuri vendi, kes kaitseks.

Kerstin
6 aastat tagasi
Reply to  hehh

Valimistel sai Kallas 20 korda rohkem hääli kui hoolekogu esimees 😉

Kohustuslik nimi
6 aastat tagasi
Reply to  Kerstin

Aivar, iga siin elatud aasta kohta sai Karindi palju rohkem hääli kui Peeter 🙂 Kallase jaoks olid valimised selgelt läbikukkumine.

sellest
6 aastat tagasi

kommentaarist küll aru ei saanud praegu?Vähe totu olen matemaatikas…

juku
6 aastat tagasi
Reply to  sellest

20 piires võiks täiskasvanu ikka arvutada osata 😀

pets
6 aastat tagasi
Reply to  juku

LN vallas juriidikast rääkida on mõtetu teema, sest tasemel seadusetundjat seal tööl ei ole. Kõik korrad volikogule valmistab ette Mikk Lõhmus ise, kes on mees nagu orkester, teistel lihtsalt pole kompetentsi

Advokaadibüroo
6 aastat tagasi
Reply to  pets

Kui nii kõva mees on , siis müts maha. Lähen juba homme teda meile kauplema

tundub
6 aastat tagasi
Reply to  Kerstin

Üsna kohatu võrdlus kommenteerija “Kerstin” poolt. Kuidas tundub, kas on võimalik võrdlusesse panna inimest, kes on 30+ aastat kohapeal elanud ja inimest, kes on äsja sinna kolinud? Kas sulle tunduvad sellised kandidaadid valijate jaoks samal pulgal istuvat??

Äsja
6 aastat tagasi
Reply to  tundub

siia kolinud?Hoolekogu esimeheks sai veidratel asjaoludel(isiklik arvamus) üsna kohe peale siiakolimist?See nüüd päris mitu aastat tagasi

Isik
6 aastat tagasi
Reply to  Äsja

Lihtsalt ei meeldi uued Nõvale tulijad. See on ju läbi aegade juba.

Konspiratsiooniteoreetikule
6 aastat tagasi
Reply to  Äsja

Mitte mingeid veidraid asjaolusid polnud. Tegemist oli pikaaegse juhtimiskogemusega haritud inimesega, kes oli siin elanud ja kelle lapsed olid siin koolis-lasteaias käinud vähemalt aasta.

esimene
6 aastat tagasi
Reply to  tundub

Kallas sai rohkem hääli , aga ta ei tahtnud hakata osavallakogus tööle

esimene
6 aastat tagasi
Reply to  tundub

milleks neid võrrelda

Kas
6 aastat tagasi
Reply to  Kerstin

hoolekogu esimees ei käinud siis vanureid ähvardamas? uustulnuk ilmselgelt ei tea, kuidas Nõval asjad käivad

Nimi (kohustuslik)
6 aastat tagasi
Reply to  Kerstin

mis see hk siia puutub, ei olnud ju sellest juttu?

Mõttetu mõnitamine
6 aastat tagasi
Reply to  Kerstin

Juba varem nimetatud, et tegemist oli kokkuleppega valimisliidus suunata hoolekogu esimehe potentsiaalsed hääled ühele teisele inimesele, mis edastati ka valijatele.