Lapsevanem esitas Helen Nelis-Naukase peale taas kaebuse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Helen Nelis-Naukas Foto: Arvo Tarmula

Helen Nelis-Naukas Foto: Arvo Tarmula

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et vehklemistreener Helen Nelis-Naukase kasvandiku ema saatis Haapsalu linnavalitsusele kaebuse, milles süüdistab treenerit karjumises, ropendamises ja mõnitamises.

„Katrin Niine kaebekiri on laim!“ ütles Nelis-Naukas Lääne Elule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga äkki
6 aastat tagasi

Laps ei tahagi vehklejaks saada ja siis tundubki kõik nii vaenulik?!

sorts
6 aastat tagasi
Reply to  Aga äkki

see laps on juba ühe teise vehklemisklubi liige ja treenib ning võistleb edukalt.

mark
6 aastat tagasi

Olen ise ka terroriseeriva (küll mitte kehalise, aga siiski) õpetaja kunagi üle elanud ja ma ei oska muud pakkuda, kui kohtu poole pöörduda. Telefonid kotti, heli lindistama, siis ei saa pärast kisada et mingi laim on. Ise küll ja küll kogenud seda et koolid oma viga ei tunnista ja tulemustega õpetajad, eriti spordi suhtes, ikka tööst naljalt ilma ei jää.

Endine õpilane
6 aastat tagasi

Kahjuks on jutt tõsi. Olen algklassidest peale pidanud tema käe all õppima. Tüdrukud üritasid igal võimalikul viisil tunnist puududa, sest enam ei suudetud kuulata kui paksud ja saamatud nad on. Ja sama kehtis ka kõhnemate kohata. Nemad näljutasid ennast ja olid koledad ja ei oleks üldse pidanud olema siin. Kui mõni julges minna paluma, et äkki saaks vaiksemalt kaasa teha, sest menstruatsiooni krambid olid tugevad, siis pidid vetsu minema näitama talle oma verist sidet. Samas tema kaitseks saab öelda ka seda, et jah tulemused olid head. Tunnen teiste eakaaslaste suhtes ka mõningaid eeliseid, sest mul on enamuste pallimängude reeglid väga… Loe rohkem »

Kurb
6 aastat tagasi

Õige jutt! Keda see huvitab, mida tema isa teinud on, jutt käib temast endast, tema käitumisest ja kui inimene käitub pidevalt laste suhtes sõimlevalt ja ropendavalt, siis mina küll ei taha, et sellist käitumist minu lapsele edasi õpetataks. Lapsed on muidugi erinevad, kui kodus on olnud karm kasvatus, siis sobib ka selline treener, kui arvatakse, et see viib pigem lapse tippu. Mina siiski nii ei arva, kui laps on andekas, siis karjuv, sõimlev, ropendav ükstapuha mis ala ekspert, seda last küll kuhugi tippu ei vii! Lapsest peaks saama ikka tore, rõõmsameelne, normaalse närvikavaga, teistesse ja endasse lugupidamisega suhtuv inimene, mitte… Loe rohkem »

Hr. Õpilane
6 aastat tagasi

Helen ei karju ilmaasjata. Kui karjub siis laps kas eputab ilma tulemusteta või on lihtsalt saamatu. Võtke seda kellegilt kes on tema tundides alati käinud. Kui õpilane lööb käega mingile asjale siis Helen näitab talle lihtsalt ust kuid kool sunnib ilmselt õpilast tagasi tundi nagu ikka. Isegi kui Helen laseb õpilasel lihtsalt istuda terve tunni pingil ning lõpus talle kahe kirjutada siis õpilane ikka vahest võtab ülejäänud klassi tähelepanu endale komenteerides või lihtsalt irvitades. Sellisel korral ma lihtsalt ei raiskas oma häältki lapse peal ning võtaksin ta koheselt saali keskele, terve klassi ette harjutust tegema. Kui just laps tõesti on… Loe rohkem »

hirv
6 aastat tagasi
Reply to  Hr. Õpilane

karjuda võib kodus oma mehe peale, pedagoogina peaks vastutus ka mingisugune olemas olema.

õpilane
6 aastat tagasi
Reply to  Hr. Õpilane

Karjub ikka küll ja nii et vähe pole!! Inimene ei saa lihtsalt aru, et inimesed on erinevad ja kõik pole sportlasteks sündinud ning neid selle eest maha tegemine ja mõnitame ei tohiks küll ühe treeneri tegu olla, maailmas on muudki peale spordi! Tema maailmas mitte! Sünniks ainult kõik mõõgad käes, see oleks tema unistus!

õpilane
6 aastat tagasi
Reply to  õpilane

Kui Helen ajab oma asja ja annab eraviisiliselt trenne siis palun väga, kellele sobib selline käitumine ja peab seda õigeks , viige oma lapsed sinna! Aga õpetaja ametist koolides jms peaks olema temale keelatud!!

juss
6 aastat tagasi
Reply to  õpilane

Kui õpetaja ilma karjumata ei saa, peaks ta arsti juurde minema!

Kaks
6 aastat tagasi
Reply to  Hr. Õpilane

Kui ôpetaja ei oska tundi selliseks muuta, et kõik selles osaleda tahaksid, siis on ôpetaja saamatu. Lapsed on lapsed ja kõik on omamoodi. Mõni eputab, mõni mitte. Karjumise-, tunnist välja saatmise- ja sõimamisega ei peaks pűűdma oma autoriteeti tõsta ega ka oma pimedas hingesopis närivaid psűhholoogilisi probleeme leevendada laste peal, eputavad siis või mitte. Sellel õpetajal on psűhhiaatrilist abi vaja ja eelkõige ametivahetust. Iga õpetaja peaks meeles pidama, et õpilast hinnates hindab ta eelkõige sellega oma hakkamasaamist konkreetse õpilasega, mitte seda last.

hirv
6 aastat tagasi

kaebused ei tule niisama, juu siis midagi on valesti. Asi mida sügavamalt uurima peab. Treenerina vbl läbi põlemas, peab puhkust võtma aastakese , ega inimene pole robot ja enda väsimust ei pea häbenema.

raul
6 aastat tagasi

vatitupse ei tohi treenida

Õpilane
6 aastat tagasi

Jooksen ka lehte kaebama kui Katrin tunnis karjuma hakkab.

sorts
6 aastat tagasi
Reply to  Õpilane

loe üles.mitu korda Katrin su peale karjunud on?

Sass1.
6 aastat tagasi

lääne elu on roosa – manna !

uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Kõik ainult virisevad ja otsivad kuidas ära panna.Lastest on tehtud pühad lehmad,kes võivad iga asja peale solvuda,vastu haukuda,korraldustele mitte alluda ja lõpuks jooksuga mammale kaebama.Kui tahad spordis kuskile jõuda siis tuleb see läbi,higi,valu ja igasuguse kriitika omaksvõtmist.
Käisin omal ajal Endel Nelise trennis ja tean millest räägin.
Tubli oled Helen isa alustatu edasiviimisega.Ega isalgi vaenlasi Tallinnas ja Tartus vähe polnud.