Maanteeamet seab teede lagunemise ajaks massipiiranguid

BNS

Massipiirangu märk Kiideva teel 2016. aastal. Foto: Urmas Lauri
Järgmisest nädalast hakkab maanteeamet kehtestama riigiteedele massipiiranguid, et hoida ära teede kahjustusi.

“Kuna ilmaolud on muutunud kevadiseks ning teede kandevõime on sulamisperioodi tõttu nõrgenenud, tuleb teede kahjustamise vältimiseks rakendada massipiiranguid,” lausus ameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa pressiesindaja teatel. Ta lisas, et rasked veokid saaksid siiski sõita õhtul kella 19-st kuni hommikul kella 9-ni nendel teedel, mille kandevõime seda lubab. Võimalus kehtib seni, kuni püsivad miinuskraadid ja tee on tahenenud. Raskete veoste tarvis peab vedajal olema vastav luba.

Operatiivset teavet kehtestatud massipiirangutest saab küsida lühinumbrilt 1510 või veebist. Selleks tuleb valida paremast ülanurgast “Massipiirangud” ning klikkida lisainfo saamiseks veoauto ikoonidele. Massipiiranguga teelõigud on kaardil ära tähistatud paksu tumekollase joonega.

Raskete veostega teedele pääsemiseks peavad vedajad saatma loataotluse e-postiga aadressile veoluba@mnt.ee . Vajaliku blanketi leiab ameti kodulehelt liikluskorralduse blankettide juurest.

Maanteeamet jälgib olukorda riigiteedel ning kui teede kandevõime on taastunud, tühistatakse ka massipiirangud. Maanteeamet ootab liiklejatelt mõistvat suhtumist ja palub kehtestatud piirangutest kinni pidada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments