Läänemaa ühisgümnaasium loeb

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tiina Brock. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ühisgümnaasium (LÜG) võttis kuulda ERRi üleskutset pildistada end Eesti 100. sünnipäeva puhul oma lemmikraamatuga.

„Rääkisime üleskutsest ja pakkusime, et meie kool võiks osaleda,” ütles LÜGi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Tiina Brock. Praeguseks on lemmikraamatuga fotosid terve stenditäis. Pilt stendist pealkirjaga „LÜG loeb” saadeti ERRi portaali ja see on sinna ka üles pandud, stend ise aga täieneb pidevalt. „Ütlesin, et ei pildistataks end mingi suvalise raamatuga, vaid tõesti raamatuga, mis on tähtis, on mõjutanud või parasjagu pooleli,” ütles Brock.

Õpilastel oli voli valida ka mitteilukirjandust, ja valitute seas on näiteks „Eesti NSV ravimtaimed”, „Eesti NSV kalad” ja „Eesti NSV parimad ehitised”. „Ma arvan, et põhjus võib olla selles, et praegu nad kirjutavad oma uurimistöid,” ütles Brock.

Lemmikute seas on nii klassikat kui ka nüüdisaegset kirjandust Tammsaare „Tõest ja õigusest” ja Jim Ashilevi „Armastuskirjadest teatrile” Tarzani-lugude, aabitsa ja piiblilugudeni välja. Üleskutsele on seni vastanud ka seitse õpetajat. Näiteks eesti keele õpetaja Monika Undo lemmik on Kristiina Ehini „Kohtumised”, majandusjuht Mati Hundi lemmik aga entsüklopeedia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments