Lihulas võistlesid lapsed sisekergejõustikus

Lihula sportlased koos õpetaja Väino Põllu ja treener Jaanus Getreuga. Foto: Kristina Kukk

Lihula sportlased koos õpetaja Väino Põllu ja treener Jaanus Getreuga. Foto: Kristina Kukk
Lihula gümnaasiumi spordihoones toimus selle talve teine sisekergejõustikuvõistlus. Sellel korral võistlesid kõige nooremad selle piirkonna koolide õpilased. Kavas oli üks jooks, üks hüpe ja üks tõuge. Lapsed võtsid mõõtu 25 meetri jooksus, paigalt kolmikhüppes ja esmakordselt tõugati Lihula Spordihoones sisetingimustes kuuli. Selleks ehitati ajutine kuulitõukering ja sektor, ning vastavad erikaaludes kuulid laenati Haapsalu Kergejõustikuklubilt.

Võistluse eel tänas võistluste korraldaja Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, Lihula gümnaasiumi endist õpetajat ja kergejõustikutreenerit Väino Põldu. Õpetaja Väino Põld on alati Lihula noorte ja täiskasvanute kergejõustikuvõistlustel olnud abiks kohtunikuna ja võistlustel ka õpilaste juhendajana.

Kui pisikesed sportlased olid rõõmušokolaadi ära söönud ja soojendusharjutused ära teinud, algasid pingelised võistlusalad.

Kokku võistlesid lapsed neljas erinevas vanuseklassis.

Kõige nooremas F-(2010-2011) vanusegrupis olid koolivennad Lihula gümnaasiumist Karl Reinmaa, Raiko Tšorni ja Henry Kurnim kolme esikohaga kõik võrdsed. Karl võitis paigalt kolmikhüppe 4.30, Raiko kuulitõuke 3.71 ja Henry 25 meetri jooksu 5.2-ga.

Tüdrukute E-(2008-2009) vanusegrupis näitas tublisid tulemusi Kertu Kesküla. Ta jooksis 25 meetrit 5.1 hüppas paigalt kolmikut 4.32 ja tõukas kuuli 4.03. Sama vanade poiste hulgas sai kaks esikohta Joosep Mihkelmaa. Tema tegi pikemad hüpped kolmikus, 4.46 ja suutis kuuli tõugata 4.53. Kiireim jooksja oli sellel võistlusel aga Kardo Saun, 25 meetrit läbis ta 5.2-ga. Kõik nimetatud lapsed õpivad Lihula Gümnaasiumis.

Tütarlaste D-(2006-2007) vanuserühmas oli võistlus samuti väga pingeline. Lihula kooli Helena Klimpuš võitis 25 meetri jooksu ajaga 4.9. Paigalt kolmikhüppes mõõdeti tema võidutulemuseks 4.84. Jooksus oli tema edu kooliõe Liset Kurnimi ees 0,1 sekundit ja paigalt kolmikhüppes edestas ta Kõmsi Kooli tüdrukut Kai Urbi ainult viie sentimeetriga. Liset aga võitis kuulitõuke 4.77-ga. Sama vanade poiste võistluses sprintis Timmo Kaasik 25 meetrit 4.5-ga ja Kevin Leemets tõukas kuuli 8.31. Kuuli raskus on siiani olnud kõigil lastel 2 kg.

Selle võistluse vanima vanusegrupi, C-(2004-2005) spordilapsed näitasid samuti häid tulemusi. Tüdrukute 25 m jooksus ja paigalt kolmikhüppes oli võitja Marleen Põld. Kiirooksus tuli ajaks 4,3 sekundit ja paigalt kolmikhüppes väga hea 6.23. Tema klassiõde Lihula koolist Elise Kolõtšev tõukas 2 kg kuuli 9.69. Kuulitõukes tegi tubli võistluse ka Kõmsi kooli õpilane Mariliis Vendel, kellel mõõdeti tulemuseks 8.90. Poiste võistluses sai kolm võitu Virtsu kooli õpilane Robert Idvani. Ta tõukas 4.kg kuuliga 9.42, jooksis 25 meetrit 4,3 ja hüppas paigalt kolmikut 6.18. Paul Lomp jooksis siin teise koha vääriliselt 25 meetrit 4,4. Herman Reinmaa ja Ken-Indrek Klimpus tõukasid aga 3.kg kuuli vastavalt 8.91 ja 8.13.

Järgmine sisekergejõustikuvõistlus Lõuna-Läänemaa nelja kooli spordilastele toimub 19.veebruaril Virtsus.
Peale koolipäeva toimub siis kõrgushüppevõistlus. Kokku plaanivad korraldajad osalema saada kuue erineva vanuseastme lapsi. ikka selleks, et iga laps, kes koolis käib saaks võistlusvõimaluse. Võistlusele on oodata ka tippkõrgushüppajat, kes lastele kõrgushüppenippe näitab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments