Politsei lõpetas alaealise sarivarga tegevuse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu politseijaoskonna vanemuurija Vello Palmits. Foto: Arvo Tarmula

Reedel oli kohtu ees 17aastane noormees, keda süüdistati Haapsalus eelmise aasta lõpus toimunud vanainimese röövimisesja mitmes sissemurdmises ja varguses.

Varem karistamata noormeest süüdistati kümnes kuri- ja väärteos pisivargustest kuni röövimiseni. Detsembri lõpus uurimise ajaks kuuks ajaks vahi all võetud alaealine pääses pärast reedest kohtuotsust vabadusse. Teda karistati 3 aasta ja ligi 5 kuu pikkuse vangistusega tingimisi, mis tähendab, et kui ta kolme ja poole aasta jooksul uusi kuritegusid toime ei pane, siis uuesti trellide taha ta minema ei pea. Kohtuotsust on võimalik 15 päeva jooksul edasi kaevata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
R ööbik
6 aastat tagasi

Ma ei imesta üldse,et selline kannatanuid mõnitav,naeruväärne karistus määrati – see on ju Haapsalu kohus. Ega asi enne ei parane, kui mõni kohtunik või prokurör ohvriks langeb.Ja need pätid,kelle pärast Luik krim.karistuse sai,laamendavad ka rahulikult edasi.

Kont
6 aastat tagasi

Mingi poputamine käib. Tüübil kümneid vargusi ja lõpuks kangiga röövimine.
Saab ainult tingimisi ja praegu irvitab kõigi üle. Karistamatuse tunne võidutseb.
Järgmisel korral annab juba nuga ja siis röövib.
Nõuka ajal pandi röövimise korral juba esimesel korral trellide taha, aga meil pätiriigis käib ninnunännutamine. Samas jääd pimedal ajal helkurita kõndimisega vahele ja ähvardatakse juba kinni panna.

liha
6 aastat tagasi
Reply to  Kont

usu mind, ta ei irvita praegu midagi, kui ei tea mida räägid ss ära üldse räägigi