Paliveres veel suusatada ei saa

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Palivere kelgumägi detsembris 2014. Foto: Urmas Lauri

Paliveres on praegu paar sentimeetrit lund, mistõttu suusatada-kelgutada veel ei saa.

„Suusatada ei saa, sest lume paksus on sentimeeter või kaks, rajal on kivid väljas,” ütles Palivere tervisespordikeskuse rajameister Juhan Lukk. „Kui taevaisalt lund tellite, siis saate sõita.”

Lukk märkis, et lähim koht, kus suusatada saab, on Jõulumäe tervisespordikeskus Pärnu lähedal. Lukk märkis, et seal on 2,5 km pikkune kunstlumerada, mida ta ka ise on juba proovimas käinud.

Palivere lumekahuri tööle saamist pole aga nii pea loota. Lukk ütles, et Palivere kunstlume tootmise süsteem on ehitamisel, aga takistuseks on rahapuudus, sest peale kahuri on vaja ka veevärki, elektriühendust ja traktoreid.

„Lumekahurist on vähe, traktor maksab ainuüksi 100 000 eurot,” märkis Lukk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
6 aastat tagasi

Kunstlume tootmine Paliveres võib tühjendada ümberkaudsed kaevud joogiveest. Kui tõesti soovitakse toota 38oo m3 lund, nagu ühes eelnevas artiklis kirjutati, siis see tähendab, et vett läheb 1688 m3 !!!