1

Restor renoveerib 3,5 miljoni eest Haapsalu piiskopilinnuse

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid ning AS Restor sõlmisid kolmapäeval 3,5 miljoni eurose ehituslepingu Haapsalu piiskopilinnuse konserveerimis- ja rekonstrueerimistöödeks.

„Linnuse peavärava ette kerkib ehitusplats veel vana aasta sees. Uuenenud muuseumisse ootame kõiki juba 2019. aasta suvel,” ütles Haapsalu piiskopilinnuse juhataja Kaire Tooming pressiteate vahendusel.

Haapsalu piiskopilinnuse pealinnuses avatakse 2019. aastal aastaringselt kasutatav keskaja ajalugu käsitlev tegevusmuuseum-külastuskeskus. Muuseumisse luuakse ekspositsioon, mis võimaldab läbi viia temaatilisi meelelahutusliku ja hariva sisuga keskaja kultuuri ning kombestikku tutvustavaid programme.

Muuseumi arhitektuurse lahenduse töötas välja büroo KAOS Arhitektid. Linnuse arendustegevust toetatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest, Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Ehituslepingu maksumus on 3,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Omanikujärelvalvet teostab P.P. Ehitusjärelevalve OÜ.

AS Restor on Eesti ehitusturul tegutsenud juba aastast 1990. Restori kollektiivis on pikaajalise praktikaga professionaalseid arhitekte ja insenere ning erialase koolitusega töölisi. Restor omab muinsuskaitseameti tegevusluba arhitektuurimälestiste rekonstrueerimiseks-projekteerimiseks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
matke
matke

sinna raha jah, varsti küsivad järeltulijad lossi tagasi

wpDiscuz