Galerii: Kullamaa osavalda juhivad Laanemets ja Viks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kullamaa osavallakogu esimees Tenno Laanemets. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14
Kullamaa osavallakogu valis oma esimesel koosolekul nii kogu esimehe kui ka aseesimehe ning oli nõus vallavanem Mikk Lõhmuse esitatud osavallavanema Katrin Viksiga. Foto: Urmas Lauri

Eile valis Kollamaa osavallakogu oma esimesel koosolekul kogu esimeheks Tenno Laanemetsa ning aseesimeheks Jaanus Ratase. Mõlema poolt olid kõik seitse osavallakogu liiget.

Osavallakogu oli üksmeelselt nõus ka vallavanem Mikk Lõhmuse esitatud osavallavanema kandidaadiga. Kullamaa osavallavanemaks saab senine abivallavanem Katrin Viks.

Osavallakogu liige Einar Pärnpuu tegi ettepaneku laiendada osavallakogu koosolekul osalejate ringi. Lääne-Nigula volikogus ei läinud läbi Kullamaa kui suurima osavalla ettepanek suurendada sealse osavallakogu liikmete arvu seitsmelt üheteistkümnele, Pärnpuu  sõnul võiksid nende kogu koosolekul osaleda ka need valimistel kandideerinud ja osavalla territooriumil elavad kodanikud, kes seitsme edukama hulka ei päsäenud. “Hääleõoigust neil küll koosolekul pole, kuid nõu oskaksid nad meile anda küll,” selgitas Pärnpuu.

Kullamaa osavallakogu kõik liikmed kuuluvad ka Lääne-Nigula vallavolikogu koosseisu, selles suhtes on Kullamaa ülejäänud kolme osavallaga eriline, sest nii Martnas, Nõval kui ka Noarootsis on osavallakogus ka neid, kes valimistel volikogusse ei pääsenud.

Kullamaa osavald

Osavallavanem: Kullamaa abivallavanem Katrin Viks

Osavallakogu: Tenno Laanemets (esimees), Jaanus Ratas (aseesimees), Einar Pärnpuu, Jüri Ott, Marek Topper, Mai Jõevee, Arvo Riisalu

Kullamaa osavald annab ametnikest täiskohaga tööd osavallavanemale ja osavallasekretärile. Täiskohaga töötajaist saavad tööd majandusjuhataja, koristaja, tehnik, kalmistuvaht, kaks bussijuhti ja Goldenbecki maja perenaine.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
6 aastat tagasi

Vot see on tore, seitse tükki valivad ja otsustavad ja planeerivad. Põhimõtteliselt jagavad kohti endiste ametnike vahel. Pole vaja mingit erialast haridust ega midagi. Kas nüüd saab endise ameti lõppemise puhul preemiat ka veel? Eesti keel on rikas, sünonüüme juba jagub.

Üdrumalt
6 aastat tagasi

Kes varem ei teadnud, siis Pärnpuu ongi kahe p…. ga, huvitav et inimesed pole sellest veel aru saanud, mitmepalgeline inimene. Nüüd on Pärnpuul ka tankist olemas osavallakogus, ega Tenno pole mingi asjalik tegija, vaid pugeja.

Üdrumalt
6 aastat tagasi

Huvitav kuhu kaovad kommentaarid

2. kodanik
6 aastat tagasi

Väga huvitavad ettepanekud, eriti kui otsida arhiivist artikleid. :))
https://online.le.ee/2017/11/17/laane-nigula-saab-neli-osavalla-ja-neli-kogukonna-kogu/
Ma pole küll seadust lugenud, aga julgen arvata, et osavallakogu koosolek on samamoodi avalik, nagu volikogu istung. Väga suuremeelne on lubada koosolekule rahvast kuulama. :))

Kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Siis on tore, volikogu istub hüvitise eest ja ülejäänud annavad tasuta nõu.