0

Maaleht: tänavune seakatkupesa on Saaremaa, Hiiumaa püsib endiselt puhas

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Terje Oper (paremalt esimene) katkusigala juures. Elmo Riig / Sakala / Scanpix


Sigade Aafrika katk murdis sisse ka Linnamäe sigalasse. Foto: Arvo Tarmula

Sel aastal on kõige enam seakatku haigusjuhtumeid leitud Saaremaalt ning Lääne-Eestist. Ümbritsevatest katkualadest merega äralõigatud Hiiumaa on endiselt haigusest prii, kirjutas Maaaleht.

Hiiumaalt on tänavu leitud kuus surnud metssiga, kuid katku pole neil olnud. Lisaks Hiiumaale pole katku leitud ka Vormsilt.

“Küllap meri on see takistus olnud, kuigi metssead on head ujujad. Viimased talved ei ole nii külmad olnud, et nad mööda jääd saartele saaksid liikuda,” ütleb veterinaar- ja toiduameti pressiesindaja Martin Altraja.

Saaremaal hakkas katk levima mullu augustis. Sel aastal on saarel hukkununa leitud või kütitud 272 positiivse katkuprooviga metssiga. Läänemaal, Pärnumaal ja Raplamaal on samuti palju katkujuhtumeid, jäädes igas maakonnas alla saja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz