Vormsi volikogu esimeheks sai Ivo Sarapuu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ivo Sarapuu. Foto: Meeme Veisson

 

Ivo Sarapuu. Foto: Meeme Veisson

Vormsi vallavolikogu esimees Ivo Sarapuu hääletati esmaspäeva pärastlõunal uue volikogu esimesel istungil üheksa poolthäälega oma ametis jätkama.

Sarapuu oli ainuke, kes vallavolikogu esimehe kandidaadiks esitati. Ka aseesimehe kohale oli vaid üks kandidaat – Arvo Allik. Temagi sai üheksa häält. Sarapuu ja Allik on ainukesed, kes kuulusid ka Vormsi vallavolikogu eelmisse koosseisu. Vormsi volikogus on 9 liiget.

Kohalikel valimistel oma saarel kõige suurema häältesaagi kogunud Sarapuu ütles, et mingeid täiendavaid küsimusi, kõhklusi või kahtlusi volikogul polnud.
„Me ju tunneme siin üksteist. Eks me katsume oma vaidlemised ja arutamised enne ikka ära pidada. Tulebki rääkida, püüda mõista ja üksteise soovidest aru saada,” rääkis ta.

Valimised läbi, elu saarel läheb edasi ja tuleb edasi tegelda pooleli olevate projektidega ning alustada uusi. „Meil on plaanis maakasutuse teemaplaneering, hakkame vallale ka uut arengukava tegema. Täna arutame siin, kuidas oma tööd korraldada ning kuidas siduda vallavalitsuse ja volikogu tööd-tegemised. Eks tegemisi on meil siin terve hulk, mida ühekorraga üles lugeda ei jõuagi,” ütles Sarapuu.

Vormsil tuleb leida endal ka uus vallavanem, sest Tanel Viks on otsustanud ameti maha panna. Sarapuu sõnul on saare peal juba maad kuulatud ja kohalike elanikega räägitud, kellest võiks saada Viksi mantlipärija. „Oleme vaikselt selle teemaga toimetanud. Tanel Viks lubas meid mõnda aega veel toetada, et me ei peaks uisapäisa tormama – senikaua ta teeb oma tööd edasi, kuni me leiame sobiliku inimese Vormsi vallavanemaks. Tahame selle inimene saare pealt üles otsida, kes meile kõigile sobib,” ütles Sarapuu.

Sarapuu ütles, et konkurssi ei tule. Mõned nimed on aruteludest juba ka läbi käinud, aga kellestki nimeliselt rääkida on Sarapuu sõnul liiga vara. „Kui oleme inimestega rääkinud, siis saab avalikkus kah teada.”

Sarapuu sõnul võib eeldada, et uut vallavanemat sel aastal veel ei valita.

Vormsi vallavolikogu valimistel osales üks valimisliidu ja üks erakonna nimekiri. Volikokku pääsesid aga vaid Sarapuu juhitud valimisliidu Terve Vormsi liikmed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments