2

Enno Tammer andis välja Wiklandi elulooraamatu

Lääne Elu

info@le.ee

 

Ajakirjanik ja kirjastaja Enno Tammer pani raamatukaante vahele kunstniku ja illustreerija Ilon Wiklandi eluloo pealkirjaga „Ilon Wikland. Elu pildid”.

Tartus sündinud ja Haapsalus elanud rootsi kunstniku looming on eelkõige tuntud Astrid Lindgreni lasteraamatutest. Tema isiklikust elust teatakse aga vähem. Oma loo kirjutamise usaldas Ilon Wikland Tammerile eeldusel, et raamat ilmub esimesena just sünnimaal Eestis, teatas „Aktuaalne kaamera”.

Raamat avab ka Wiklandi kunstnikuks saamise loo ja räägib ka armastusest. Kuna Ilon Wikland on öelnud, et ta mäletab oma elu piltidena, kasutab raamatu autor ülesehitusliku vormivõttena n-ö tekstipilte. Ehk siis püüab sõnadega joonistada Ilonist pildid, milles ta hakkab elama. Sõnaliste piltide kõrval on ka Iloni joonistatud pildid või ajaloolised fotod.

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
arvaja
arvaja

eriti haige on ühe inimese mustamine, sellele lausa terve peatükk pühendatud, kuigi kogu see nõme lugu oli kunagi ajalehtedes ja üsna selge, et muuseumijuht nendes asjades süüdi polnudki. Tammerid ise laimasid ja rikkusid muuseumi ja Iloni suhted. Häbi peaks olema.

Julia
Julia

Lugesin. Sellist raamatut tervikuna üheski muus keeles avaldada ei kannata. Teose viimane kolmandik on lühidalt mina, st. Enno ja Ilon. Lisaks mõttetult põhjalik konflikti kirjeldus Raus versus Ilon. Keda küll selline musta pesu pesemine huvitaks peale perekond Tammeri?

wpDiscuz