Elin Toona Gottschalk esitleb Haapsalus oma mälestusteraamatut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

pagulusse_kaas_150x230_tryki_uus.inddLuuletaja Ernst Enno tütretütar Elin Toona Gottschalk tutvustab 12. septembril Haapsalus oma äsja eesti keelde tõlgitud mälestusteraamatut „Pagulusse. Lugu elust, sõjast ja rahust“

Raamat kõneleb Elini lapsepõlvest Haapsalus, teekonnast üle mere, jõudmisest Saksamaale, sõja viimasest hirmsast aastast Saksamaal kesk pommitamisi ja ohte ning hilisemast pagulaselust Inglismaal, tehes ränka tööd ning võideldes vaesusega.

Raamat ilmus ingliskeelsena Ameerika Ühendriikides 2013. aastal. Ajakiri The Economist valis teose parimate mälestusraamatute sekka ning 2014. aastal ilmus sellest ka kordustrükk.

Elin Toona on luuletaja Ernst Enno lapselaps. Elin Toona ema Liki Toona ja isa Enn Toona olid näitlejad. Praegu elab ja kirjutab Elin Toona USAs, Floridas. Tema raamatuid on ilmunud nii inglise kui ka eesti keeles, nii paguluses kui ka Eestis.

Eesti keelde tõlkis raamatu Kersti Unt ja välja andis kirjastus Varrak. Müügilettidele jõudis raamat Eestis septembris. Raamatut on võimalik ka esitluselt endale soetada.

Raamatuesitlus on 12. septembril kell 17.30 Lääne Maakonna Keskraamatukogu lugemissaalis (Posti 3).

Liina Valdre

Lääne maakonna keskraamatukogu peaspetsialist lugejakoolituse alal

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments