Politsei tabas kanepikasvataja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

kanep 2

Kanep. ERAKOGU

Politsei jõudis vihje alusel jälile Ristil elavale kanepikasvatajale, kelle kodus sirgus 13 taime.

„Juuli lõpus tabasime kodaniku, kes kasvatas kodus kanepitaimi,” ütles Haapsalu politseijaoskonna vanemkomissar Vello Palmits.

Palmitsa sõnul oli Risti majapidamises 13 kanepitaime, mis olid 70 sentimeetrit pikad ega olnud jõudnud veel õitsema hakata.

„Ühelt kodanikult saime vihje, et ühes majapidamises võidakse kasvatada kanepit,” ütles Palmits.

Mõnutaimi kasvatas 30ndais mees. Taimed olid potis elumajas. Palmits ütles, et ei saa öelda, kuidas mees oma tegu põhjendas. „Arvata võib, et ta kasvatas endale, mitte müügiks,” ütles Palmits.

Mees on üle kuulatud, vahi all teda ei hoitud ja juba sama päeva õhtul pääses ta pärast ülekuulamist vabadusse. Need 13 kanepitaime viivad Risti mehe nüüd kohtu alla, teda ootab kriminaalkaristus, mis võib olla trahv või kuni viis aastat vangistust.

See oli esimene kanepikasvatus, mille politsei tänavu Läänemaal avastas. Palmitsa sõnul leidis politsei mullu samuti ühe kanepikasvatuse: Haapsalus endise naftabaasi maa-alal oli keegi taimed sirguma pannud. Politsei leidis vihje peale küll taimed, aga kasvataja jäigi leidmata. Palmitsa sõnul on selle juhtumi uurimine lõpetatud.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heldur Heledam
5 aastat tagasi

The piilsus

Naaber
6 aastat tagasi

Kahju noorest mehest,kellel polnud aimugi sellega seonduvast seadustikus. Krt kasvata ,suitseta,midaoganes. Minu kopsud mitte riigi omad. Kiidan heaks,et pangu uuesti kasvama ja olgu normaalne edasi. Alkassid tuleks isoleerida ühiskonnast,kes on täis peaga rooli istunud ja inimesi surnuks sõitnud..häbi riigile

Savuke
6 aastat tagasi

Minge,siis elama sinna normaalsesse Riiki.Ja suitsetage nii palju kui kulub kui tômbad kanepit,siis oled narkar.Ja narkar pole inimene….ja pole vaja rääkida seda,et kanepist ei tule sôltuvust.Miks siis tômbate korduvalt kui pole sôltuvust sama alkoga.Miks siis?

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Savuke

Te ajate lolli juttu, me tahame, et Eestist saaks normaalne riik. Minema jõuab siit alati tõmmata. Ega väga tugevalt midagi kinni ei hoia ning oksele ajab, et inimesed vehivad oma arvamusega fakte uurimata. Kanepi sõltuvuse tekkepotentsiaal on 9%, samas alkoholil on sama näitaja 15%. WHO nimetas konkurentsitult kahjulikumaks aineks alkoholi, millele järgnes heroiin ja kokaiin. Kanep tilpnes kuskil pingerea tagumises pooles. Sõltuvuse toimemehhanismist pole teil kahjuks aimugi, kuna Teie enda loogika järgi võib ükskõik millise korduva käitumise liigitada sõltuvuseks. (sõltuvuse puhul ei ole aine kuigi oluline komponent, hinnatakse käitumist.) Kui mitu korda seksid elu jooksul, siis oled seksisõltlane? Narkootikum on… Loe rohkem »

politseiriik
6 aastat tagasi

Ei meeldi. Enda tarbeks kanepi kasvatamine peaks normaalses riigis olema lubatud:(

Pff
6 aastat tagasi

Politseil targemat pole teha?

koputajalekeppi
6 aastat tagasi

Nagu oleks kellegilt ära võtnud midagi, häbi koputajale,

Hea nali
6 aastat tagasi

tulge võtke need tegelikud narkodiilerid kinni- pubi ees ja Kastanis-Tammes ringi loivavad. Tõsine toovõit politseile; no tõesti, hirnu herneks.

oh õudust
6 aastat tagasi

kas varsti kantakse keelt ka kardulakasvataja peale, saab sealtki ju seda meelemürki välja pressida

Ohoo
6 aastat tagasi

10 aastat oleks ka liiga vähe. Aga need, kes siin õigustavad… oma lastele õpetate ka, et narkootikumid on ok, tarbi aga, peaasi, et alkot ei puutu?

Lastele:
6 aastat tagasi
Reply to  Ohoo

Narkootikumil ja narkootikumil on ikka vahe sees – kanepit ja heroiini ühte patta ei paneks. Ja kanep ning alko on umbes sama kategooria mõnuained. Ainult selle vahega, et surnuks juua võid end küll, aga surnuks suitsetada pole võimalik. Ja üks on millegipärast seaduslik, teine millegipärast mitte.

koputajalekeppi
6 aastat tagasi
Reply to  Lastele:

alko 200 korda hullem

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Ohoo

Lastele õpetad teaduspõhiselt, et esialgu vältida vasturääkivate lausete1 kirjutamist, nagu teie seda teete. Alkohol on narkootikum ja õpetada, et narkootinumid on ok, aga alko mitte on nonsens. Teie arvate ekslikult, et vot legaliseerimisega kõik pätakad panevad pläru ette ja noorus on kohe hukas. Kahjuks olete samamoodi jätnud probleemistikku süvenemata, kui arvate, et Eestis ei ole see probleem nii hull. Vastupidi, Eestis tarbib märgatavalt enam noori kanepit kui Hollandis ja Portugalis. (ESPAD 2015) See omakorda näitab üsna ilmekalt, et lastele on vaja rääkida teaduspõhiselt ja ausalt erinevatest ainetest ja nendega kaasnevast. Lisaks näitab see, et legaliseerimine on seni toonud kaasa palju… Loe rohkem »

Peep
6 aastat tagasi

Väga nõme. Inimene kasvatab enda tarbeks, ei häiri mitte kedagi, ei müü seda, elab rahulikult oma elu, vabal ajal suitsetab kanepit, mis on märksa tervislikum ja ohutum kui joomine… ja tulemuseks 5 aastat vanglat? Tõesti? Miks pagana päralt? Eesti riigi õigussüsteem on ikka tõeliselt viltu – umbes sama palju saab vanglakaristust ka mõrva eest. Kahju tüübist ja ahastusse ajab.

Külamees
6 aastat tagasi
Reply to  Peep

Tuleb tarbida vaid sisteemi poolt heaks kiidetud ja korraliku maksu alla pandud aineid. Siis on kindel, et sinu võimaliku tervise kahjustamise eest on sind korraliku summaga hoiatatud ja ammetnikud võivad puhta südametunnistusega oma palga ja muud hüved vasta võtta ning end tublide ja hoolitsevate rahva isadena tunda.

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Peep

mida tarbid, et nii lolli juttu ajad?