6

Eesti tahab liitlastelt võimsat õhutõrjesüsteemi

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kaitsevägi Kiltsis Foto: Arvo Jõesalu

Kaitsevägi. ARHIIV

Eelmisel neljapäeval avaldas väljaanne Bloomberg artikli, mis käsitleb muresid Eesti õhuruumi vaenlase eest kaitsmise pärast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaitseminister Jüri Luik ütles artiklis, et käivad läbirääkimised saamaks siia piirkonda liitlaste õhutõrjesüsteeme, mis püsiksid siin pikka aega. Seda, et just Eesti õhuruumi kaitstus on üks NATO idatiiva nõrgemaid kohti, on räägitud ammu, sest Venemaal on A2/AD võimekus ehk suutlikkus takistada juurdepääsu ja tegevusvabadust siin piirkonnas. Venemaa Kaliningradis asuvad raketisüsteemid on tekitanud piltlikult öeldes kupli, mis teeb NATO-l väga raskeks oma vägesid Suwałki kanali kaudu Balti riikidesse manööverdada.

Eesti Päevalehele teadaolevalt siia piirkonda raketisüsteemide saamise nimel töötatud ligi kaks aastat. Muide, servapidi mainiti siinses piirkonnas õhukaitse tugevdamist juba 2014. aastal NATO Walesi tippkohtumisel.

Eesti Päevalehe artiklit loe siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
rein
rein

Raketid Leningradi oblastist ja desant ja tankid Pihkvast ning eestist jääb järgi must maa.Artikkel 5 kahe suure tuumariigi vahel ei käivitu.

olaf
olaf

Uue vabariigi alguspäevadel kuni tänaseni on EV investeerinud jalaväe arendamisse. Tehnilise ja vaimse inimressursi kasutamine on null. Midagi küberiga tehakse ja see on kõik. Unustage oma raketid ära, kui te oma kaitsepoliitikat ei muuda.

uskmatu+toomas
uskmatu+toomas

Seda tugevama matsu konflikti korral saame !

eksole
eksole

Mida tugevamad sõjaliselt oleme, seda väiksem on tõenäosus konfliktiks.

vanka
vanka

ei tule enam kukuruusnikutega seltsimehed, ta ei tule üldse enne üle piiri, kui siin on raketisajuga plats puhtaks tehtud ja seda sadu paari tõrjeraketiga ei takista, õppige kuidas ta süürias toimetab

eksole
eksole

Tiibraketid on kallid – ca 1 milj $ tükk. Vanka ei saa endale lubada raketisajuga Eestimaa üleskündmist. Pealegi pole Eesti Venemaa ainus naaber.

wpDiscuz