0

HÕFFi tegijad kuulutasid välja esimesed tänavuse programmi filmid

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

kaiju_mono

Kaader filmist "Kaiju Mono"

28.-30. aprillini kestev Baltimaade suurim žanrifilme demonstreeriv Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival HÕFF kuulutas välja esimesed selle aasta filmid ja laskis müüki soodushinnaga festivali.

Kokku näeb festivalil orienteeruvalt 30 täispikka filmi. Lisaks eri žanreid koondavale põhiprogrammile, kust leiab viimase aasta parimad, julgeimad ja originaalsemad linateosed, näidatakse publikule ka nostalgiast tiinet retroprogrammi, jätkatakse friigi- ja B-filmide näitamisega ning oma kindel koht kuulub ka ekstreem-horror-seansile.

„Oleme tänavu suuremat rõhku pannud väga erisuguste filmižanrite väljatoomisele, mistõttu võime kindlalt väita, et eelkõige põhiprogrammis ei kohta ühtegi identse žanrimääratlusega filmi. Filme jagub nii õõvafilmide austajatele kui ka peresõbralike fantaasiafilmide publikule. Samuti oleme uhked tänavuaastase friigi- ja retroprogrammi üle, mis pakuvad mõnusat ja ootamatut avastamisrõõmu ja teeb ninanipsu neile, kes arvavad, et originaalsed ja hullumeelsed ideed on filmimaailmast otsa saanud,” ütles festivali programmipealik Helmut Jänes.

„Eriti äge on see, et tõusev trend maailmakinos tugevate naistegelaste või filmitegijatega ei lähe ka meist mööda, ning 12. HÕFFi programm on tõesti laia haardega – filme on nii Jaapanist Mehhikoni kui Indoneesiast Aafrikani,” lisas festivali kunstiline juht Maria Reinup.

Eriürituste kava ja filmiprogramm täieneb jooksvalt ning avaldatakse täies mahus HÕFF-i kodulehel 7. aprillil. Jooksvaid programmitäiendusi saab näha festivali sotsiaalmeedia kanalites.

Filmiprogramm täieneb kuni 1. aprillini. Kava ja programm on täies ulatuses avalik 7. aprillist. Kuni 1. aprillini saavad soovijad Piletilevist soetada soodushinnaga passid 32 euro eest, alates 1. aprillist on passi hind 39 eurot.

XII HÕFF toimub 28. aprillist – 30. aprillini Haapsalu kultuurikeskuses. HÕFF on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.

Festivali korraldavad Haapsalu linnavalitsus, MTÜ HÕFF ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.

Põhiprogramm

TOORELT/ Raw (Prantsusmaa 2016). Režissöör Julia Ducournau.

Prantsuse režissööri Julia Ducournau õudushitt taimetoitlasest veterinaartudengist, keda sunnitakse rebaste ristimispeol toorest liha sööma ning mille maitse saab neiu üle võimust. Viimase aasta üks sensatsioonilisemaid mängufilme on pannud vaatajad nii vaimselt kui ka füsioloogiliselt proovile alates selle esilinastusest 2016. a Cannes’i filmifestivalil.

Vaata klippi: 

ARMASTUSE NÕID / The Love Witch (USA 2016). Režissöör Anna Biller.

Ameerika režissööri Anna Billeri stiilne kummardus 1970ndatele ja giallo-filmidele on lahe komöödia, mõnusalt värviline, natuke napakas, soe ja seksikas film kõigile neile, kes HÕFF-i kavast eriti sõbralikku fantaasiafilmi otsivad.

Vaata klippi: 

SÜNGE LUGU / A Dark Song (Iirimaa / Suurbritannia 2016). Režissöör Liam Gavin.

Debütant Liam Gavini süngetes toonides vändatud okultismifilm üllatas oma detailirikka teemakäsitlusega nii publikut kui ka kriitikuid juba selle esilinastusel. Suurepärane heliriba, head osatäitmised (sh HÕFF-i vana tuttava Steve Orami poolt) ning filmi ootamatu finaal lubavad ühte festivali võimsaimat üllatust.

Vaata klippi:

PÄÄSTIK PÕHJA / Free Fire (Suurbritannia 2016). Režissöör Ben Wheatley.

Ben Wheatley (“Kill List”, “High Rise”) värske retropõnevik on meelierutavalt kvaliteetne meelelahutus Ringo Lami ja Sam Peckinpahi action-filmide stiilis. Linateos viib vaataja 1978. aasta Bostonisse. Relvaärikad kohtuvad mahajäetud laohoones ning nende vahel lahvatab meeletu tulevahetus, kus igaüks püüab oma nahka päästa.

Vaata klippi:

 

Friigifilmid

BAD BLACK (Uganda 2016). Režissöör Nabwana I.G.G.

Tänavune kroonijuveel Ugandast pärineb Wakaliwoodist – filmitööstusest, kus filme tehakse kohaliku legendi Nabwana Isaac Godfrey Geoffrey (tuntud kui IGG) valvsa pilgu all ning eelarvega 200 dollarit tükk. See on Aafrika stiilis action-komöödia. Kuid kui naerukrampidesse kõngemine pole meelepärane, siis seda filmi pigem ei soovita.

Vaata klippi:

KAIJU MONO (Jaapan 2016). Režissöör Minoru Kawasaki.

Kultusfilmi “The Calamari Wrestler” (2005) autori uus taies toob ekraanile plastikust tankid ja paberist helikopterid, tõestades, et jaapani B-filmi parimad ajad ei ole jäänud möödanikku. Kui "Tujurikkuja" Hiidansipi ja Hiidhaloneni mega-võitlus ajas teid naeru pärast tugitoolilt pikali ja pani vaimustusest röökima, siis olge kindlad, et "Kaiju Mono" on just Teie film.

Vaata klippi:

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz