0

Vabariigi aastapäeval on Haapsalus Sirje Kaasiku teose esmaettekanne

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Eesti Vabariigi lipp. Foto: Arvo Tarmula

Foto Arvo Tarmula

Eesti 99. sünnipäeva tähistatakse Haapsalus juba kenaks traditsiooniks saanud kontsertjumalateenistuse, lippudega jalutuskäigu ja mälestushetkega vabadussõja mälestussamba juures.

Kell 11.00 algab toomkirikus kontsertjumalateenistus. Aastapäevakõnega esineb maavanem Neeme Suur ja aastapäevajutluse peab piiskop Tiit Salumäe. Tiit Salumäe õnnistab ka Kaitseliidu Haapsalu malevkonna lipu. Kontsertjumalateenistusel esinevad Cyrillus Kreegi nimelise Haapsalu muusikakooli õpilased. Esmaettekandele tuleb Sirje Kaasiku teos „Ole minu üle uhke, Eestimaa“.

Pärast kontsertteenistuse lõppu liigutakse koos lippudega piduliku jalutuskäiguga Lossiplatsi, kus mängib Kaitseliidu Lääne maleva orkester. Lippudega tulevad välja Lääne maavalitsus, maakonna omavalitsused, Kaitseliidu organisatsioonid, jõustruktuurid ja Haapsalu koolid. Jalutuskäigulisi tervitab Kaitseliidu Lääne maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur.

Kell 12.00 asetatakse läänlaste Vabadussõja mälestussamba jalamile pärjad. Kõneleb Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja piiskop Tiit Salumäe. Nii kirikus kui ka mälestussamba juures saab kuulata ka Haapsalu koolinoorte pidupäevakõnesid.

Aastapäev jätkub kultuurikeskuse rõdusaalis, kus toimub Kaitseliidu Lääne maleva pealik kolonelleitnant Rasmus Lippuri vastuvõtt. Üritus on kutsetega.

Eesti vabariigi 99. aastapäeva tähistamist korraldavad Lääne maavalitsus, Haapsalu linnavalitsus, Kaitseliidu Lääne malev, EELK Lääne praostkond ja Haapsalu muusikakool.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz