0

Pääste: nädalavahetusel oli kaks tahmapõlengut

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

päästeamet logo

Reedest pühapäevani kutsuti Haapsalu päästjaid kahele tahmapõlengule.

19. veebruaril kell 16.28 sai häirekeskus teate tulekahjust Ridala valla Jõõdre külas, kus Pihlaka teel tuli kolmekordse kortermaja katuse ääre alt suitsu. Kohale tulnud päästjad selgitasid välja, et tegemist oli tahmapõlenguga korstnas. Korstnast eemaldati põlev pigi ning tulekahju kustutati.

Selgus, et kutseline korstnapühkija pühkis selle kortermaja korstent viimati kolm aastat tagasi, 2014. aastal. Toona oli ametimees elanikele väitnud, et kutseline korstnapühkija peab kortermaja küttesüsteeme puhastama iga viie aasta tagant nagu see on eramajadel. Tegelikult peab aga kortermaja küttesüsteeme kontrollima ja puhastama kutseline korstnapühkija igal aastal.

Reede, 17. veebruari õhtul kell 17.25 teatati häirekeskusele, et Haapsalus Suur-Mere tänaval tuleb korstnast sädemeid. Päästjate saabudes oli olukord kontrolli all. Päästjad kontrollisid korstna termokaameraga üle, ohtu ei tuvastatud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz