Lääne maavanem uuris, mis saab Haapsalu politseijaoskonnast peale haldusreformi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

Mihhail Korb Haapsalus 042 Neeme Suur

Maavanem tunneb muret Haapsalu politseijaoskonna tuleviku pärast. Foto Urmas Lauri

Lääne maavanem Neeme Suur saatis aasta lõpul PPA-le küsimuse, kuidas seoses võimaliku Lõuna-Läänemaa omavalitsuste tulevase kuulumisega Pärnu maakonna koosseisu ja maakonna piiri muutumisega mõjutab see PPA maakondliku esinduse tegevust, teatas BNS.

Samuti soovis maavanem teada, kas PPA parima töökorralduse seisukohast lähtudes ja sõltumata maakonna administratiivsest piirist võiks Lõuna-Läänemaa kuuluda Läänemaa või Pärnumaa maakondliku allüksuse vastutusalasse.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Indrek Tohteri sõnul on küsimused väga aktuaalsed ja haldusreformi käigus kerkib turvalisuse küsimus erinevate nurkade alt paratamatult üles. Tema sõnul on PPA analüüsimas haldusreformiga seotud temaatikat ja soovib välja töötada mudeli, mis ei oleks lahenduseks ainult ühele piirkonnale, vaid toimiks ka mujal piirkondades erinevate haldusreformiga või territoriaalse korraldusega seotud probleemide korral.

Üle piiride valdade liitumine võib kaasa tuua ressursi asetuse muutuse, mis ei tähenda ainult vähenemist, vaid ka näiteks selle, et omavalitsuse partneriks on kaks jaoskonda, märkis Tohter. „Töökorralduse mõistes meil näiteks kilometraaži osas suurt erinevust ei oleks, aga eelistaksime kindlasti selgust partneritega suhtlemisel. Kui loodav omavalitsus kuulub Pärnumaale, aga teenindab Haapsalu politseijaoskond ja jäävad tänased maavalitsused, siis sunnib see Pärnu maavalitsust suhtlema kahe jaoskonnaga,“ selgitas Tohter.

Tema sõnul lähtub PPA plaanide tegemisel mitte ainult enda töökorraldusest, vaid peab turvalisuse tagamisel oluliseks koostööd erinevate osapooltega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
7 aastat tagasi

Neeme. Mis mees sa üldse oled)) poolvtarapeedik?

Maavanemale
7 aastat tagasi

Politsei on ise oma tööde ja tegemistega ree peal. Suurem küsimus, kui see, on töökohtade põud praeguses Läänemaa koosseisus. Siis, kui maavalitsused kinni pannakse, on samuti hilja midagi välja mõtlema hakata. Kus ja kas on olemas lähema aasta visioon, kuidas maakonnas hoida alles veel neid inimesi, kes siia jäänud – aga sobivat tööd ei ole. Miks peab virelema?

no
7 aastat tagasi

varem oleks pidanud sellel mõtlema

juuli
7 aastat tagasi

Tglt pole ju üldse vahet, Lõuna- läänemaal käivad juba aastaid nii Pärnu, kui Haapsalu omad puistamas. Kellel sitt tuju on see siia stressi maandama saadetakse 🙂 Nii et olge õnnelikud ja õndsad seal Põhja Läänemaal, vähemalt omad teid kotivad, meil kõik võõrad 🙂

juuli
7 aastat tagasi

nimetatatakse ümber miilitsaks

Murelik
7 aastat tagasi

Murelik maavanem meil, lase vabaks Neeme.