Kristel Engman saab koguduse teenetemärgi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maakaitsepäeval Lihulas annab Eesti vabadusvõitlejate liidu juhatuse liige Heiki Magnus Kristel Engmanile üle Läänemaa vabadusvõitlejate ühenduse teenetemärgi. Foto: Arvo Tarmula

 

 

Täna, johannesepäeval antakse Haapsalu toomkirikus üle EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärk, mille saab diplomaadist kirikuõpetaja, Haapsalu elu edendaja ja rahvusvaheliste suhete arendaja Kristel Engman.

Kristel Engman töötab välisministeeriumi poliitikaosakonnas. Ta on ainus pastor välisministeeriumis ja ainus diplomaat luterliku kiriku pastorite hulgas. Põhitöö kõrval on Kristel Engmanil palju muid ülesandeid. Muu hulgas on ta EELK rahvusvaheliste suhete komisjoni liige ja ajalehe Eesti Kirik kolumnist. Tal on pooleli doktoriväitekiri Eesti ja Soome luterliku kiriku külma sõja aegsete suhete teemal.

Haapsalu koguduses on Kristel Engman rahvusvaheliste suhete toimkonna liige, koguduse infolehe Johannese Sõnumid algataja ja lehe üks tugisambaid 2008. aastast saadik.

Mullu oli Engman Lääne maakonna sädeinimene. Tänavu tunnustas Haapsalu linnavalitsus teda silmapaistva ja pühendunud töö eest Haapsalu koguduse ja Haapsalu kultuurielu lõimimisel. Engmani eestvõttel oli mullu suvel Haapsalu piiskopilinnuses rohke osavõtu ja mitmekesise tegevusega perepäev.  

Vikaarvaimulik ehk oma koguduseta õpetaja Kristel Engman on ordineeritud preestriks 2004. aastal. Ta on teeninud peamiselt Haapsalu kogudust, aga vajadusel ka Lääne praostkonna teisi kogudusi. Ta on abielus Alari Engmaniga, peres kasvavad pojad Uku Emil ja Ekke Oskar.

EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse teenetemärk antakse Eesti või välisriigi kodanikule Haapsalu kogudusele ja Haapsalule osutatud eriliste teenete eest.

Koguduse nõukogu asutas teenetemärgi aastal 2002. Esimesed teenetemärgid said 2003. aastal  Haapsalust pärit arst Heino Noor ja Haapsalu vanamuusikafestivali asutaja Toomas Siitan.

Mullu sai teenetemärgi Lääne Elu fotograaf, koguduse ja kogukonna elu kauane jäädvustaja Arvo Tarmula.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments